Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oni většinou nezvoní proto, že nemají zvonek. Tak nějak to dnes bůhvíproč není "cool", mít na kole zvonek.

0 0
možnosti
VR

Krásné - jako vždycky, A tentokrát i poučné.

0 0
možnosti
Foto

Já chodím raději pozpátku, abych měl přehled a mohl jim hrozit. Bezpečný víkend, milá Ireno!

0 0
možnosti
Foto

Horste! Dělám něco podobného. Na chodníku se zastavuju, otáčím se, jestli za mnou cokoli nejede a pak teprve odbočím. Jsme dobří voba!

1 0
možnosti
Foto

Môj starý otec vždy dával pozor na starú mamu. A hovorieval, že ona si myslí, že aj na ulici majú dámy prednosť.

0 0
možnosti
Foto

Krásná vzpomínka. Děkuju. Moje prateta Babeta, velmi šaramantní dáma, která i v pozdějším věku mívala ženaté a movité milence, nosila bílou hůlku a přecházela silnici kolem kolínského náměstí (provoz minimální), bez rozhlédnutí. Zhruba pětkrát do roka končila v nemocnici s lehkým zraněním, ale přecházela bez rozhlédnutí stále. "Irko, mám bílou hůl. Já smím všechno," říkávala mi.

0 0
možnosti
Foto

Na chodníku mají slézt z kola. Ne zvonit na chodce.

1 0
možnosti
Foto

Michaelo, neslezou z kola. I když by měli. Tak ať aspoň cinknou, ať víme, že jsou za námi.

2 0
možnosti

J95a21k88u24b 27Š90o24l89c

3. 5. 2024 8:14

Jsem chodec , cyklista i řidič, nejvíce asi cyklista a za sebe říkám, že to zase není tak hrozné. Ano, ve středu kolem mě projelo auto tak těsně, že jsem se opravdu leknul, ale není to situace běžná. Jsou určitě i místa, kde může být situace horší (zrovna ten most).

Jako rizikové bych označil puberťáky na kolech, puberťáky - čtyřicátníky na elektro koloběžkách a důchodce na elektro kolech.

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Rád se připojím k tomuto trvale zbytečnému a marnému volání po ohleduplnosti, vstřícnosti a nějaké takzvané slušnosti v dopravní džungli ve zdejší neokoloniální gubernii. Způsoby chování v dopravním chaosu jsou principiálním odrazem způsobů chování ve veškeré společnosti (populaci). Pokud se stále více hlásá a preferuje individuální sbeprosazení, hedonistický konzum a prioritní vláda peněz (jsem bohatý, můžu si dovolit a zaplatit všechno), nelze očekávat jiné vzorce chování na veřejných komunikacích. Zde je veškeré volání po nějaké korektnosti, právech nebo dokonce ohleduplnosti jen marná vzdálená chiméra. Mimochodem, podívejte se, například, jaké hry hrají naše děti a mladiství na počítačích. Dobře nám tak.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, Václave. A výsledek toho, o čem píšete je ten, že jsme pro ně barevné body v počítači.

0 0
možnosti
BO

Zvonek by měl být součásti povinné výbavy už při prodeji. Přece kola se neprodávají bez brzd a řídítek.

0 0
možnosti
Foto

Broni, bohužel mám pocit, že zvonky se do výbavy těchto našich nebezpečných spoluobčanů nehodí. Jsou zbytečné. Nepotřebují je. Na co?

0 0
možnosti
PL

Naprostý souhlas! Zvonek na kole je vizitkou jeho majitele, výrazem a prostředkem jeho ohleduplnosti k ostatním.

Taky mi vadí, když jdu po parkové nebo lesní cestě a najednou mě zezadu poleká nečekaný a do té doby zcela "němý" bezohledný špekáček v supertriku na superkole, který ani nepoděkuje, když se mu klidím z cesty...

Jako bývalý závodní cyklista mám dvě (snad docela) slušná kola a mezi prvními věcmi, co jsem si na ně pořídil, byl vždy nenápadný, stylový a dobře slyšitelný zvonek.

3 0
možnosti
Foto

Petře, děkuju! Přiznám se, že jsem dneska koukala na řídítka asi osmi kol a koloběžek, jestli tam mají zvonky, ale bohužel, jejich majitelé kolem mě profrčeli tak rychle, že jsem žádné zvonky nenašla...

1 0
možnosti
  • Počet článků 754
  • Celková karma 23,02
  • Průměrná čtenost 2332x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.