Dost bylo ruské propagandy - zakážeme vám Mrazíka!

Člověk v tísni ví nejlépe, co si máte myslet! Člověk v tísni se stará o naši šťastnou budoucnost a hlavně budoucnost našich dětí. Člověk v tísni ví, na jaké internetové servery již pronikl krvavý spár ruské propagandy!

Ale jak mohl jejich mediálním expertům uniknout jeden z hanebných nástrojů zákeřné putinovské kulturní politiky, který už od roku 1964 deformuje citlivé dětské dušičky?

Pod rouškou pohádkového, o vánočních svátcích stokrát reprízovaného, příběhu se nic netušícím divákům dostává podprahových informací. Například, že v Rusku rostou největší houby na světě, děda Mráz nepřichází z Kremlu ale je to v podstatě starý, sklerotický dobrák, že ruský bohatýr zvítězí i nad přesilou vousatých loupežníků atd. Co kdyby si politicky nevyzrálé děcko dalo tuto ideologicky závadnou informaci z filmu do souvislosti s aktuálním bojem proti Islámskému státu? A jaká je vlastně úloha baby Jagy v tomto konfliktu? Pomáhá Ivanovi nebo proti němu intrikuje spolu se zkorumpovanými loupežníky?

Možná právě z tohoto důvodu se příští středu dá ve Velkopřevorském paláci několik moudrých hlav dohromady na konferenci nazvané „Historie versus propaganda“. Ano milí přátelé, vystoupí tam i známí popírači velikosti ruských hub jako např. A.Zubov, M.Romancov, z naší české osvětové TV nebude chybět J.Pazderka a z Rádia Svobodná Evropa  I.Lagunina a další. Zárukou fundovanosti a  objektivity bude zajisté to, že záštitu nad touto pěknou akcí převzal Karel Schwarzenberg, Jiří Dienstbier i ministryně školství.

Jak s tím vším souvisí Člověk v tísni? Možná se této bohulibé organizaci dostane oprávněné kritiky, že se nedostatečně stará o náš dorost. Přestože ve školství působí takříkajíc od mateřinek po univerzity! Na svých stránkách se chlubí např. semináři o lidských právech pro učitele i těch nejmenších žáků . Dovolím si ocitovat: „Nemohli jsme vynechat ani téma „migrace a uprchlíci“, o kterém se s námi přišel pobavit samotný ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek.“  Ta naše sluníčka je přeci třeba správně vychovávat už od kolébky!

Třešinkou na dortu těchto aktivit je program „Současná ruská propaganda“, který nabízí hned 5 filmů a další metodické materiály pro pedagogy! Nevěříte, podívejte se https://www.jsns.cz/cz/lessons/4/Soucasna_ruska_propaganda.html?theme=82

A já se ptám, není to málo? Nemůže letitou dobrou práci Člověka v tísni a jím investované nemalé finanční prostředky zhatit jedna průhledná,  ruským nacionalismem a imperialismem nasáklá rádoby pohádka? Neměl by Šimon Pánek konečně zvolat:  „Zakažme Mrazíka! Kazí nám naši euro-atlanticky orientovanou a uvědomělou mládež!“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martina Franzová | čtvrtek 3.12.2015 10:01 | karma článku: 39,80 | přečteno: 2763x