Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sami Rusové nechápou, proč je Mrazík tak populární. U nich je to jedna z mnoha pohádek, nijak výjimečná. Jestli ji něco dělá výjimečnou, je to překlad. K. M. Walló udělal z překladu totální guláš (upřímně, co je "Před naší, za naší, cesta má ať nepráší" či strhující "verš": "Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem".) Z jeho strany šlo spíše o drobný "odboj" než o cokoli jiného...

1 1
možnosti

pardon, chtěl jsem napsat "u nás tak populární". Nicméně, proč ta pohádka byla tak oblíbená, je právě to, co tam bylo implementováno překladem, nikoli pro pohádku samu...

2 1
možnosti
Foto

Už je na čase. Mrazík je totiž ideologicky velmi podvratné dílo, jehož vinou je dětská duše deformována. Není divu, že se nám to pak na všelijakých Prager Pridech (nebo jak) hemží sexuálními devianty.

Freudistický rozbor Mrazíka najdete zde:

http://www.nebakov.cz/dokumenty/mrazik1.doc

2 2
možnosti

A co jinak,pane Dvořáku,jinak zdráv?

1 1
možnosti

Kdyby TV Nova od toho přiblblého Mrazíka sama upustila, vůbec bych se nezlobil. Tváří se to jako bůhvíjaká tradice českých Vánoc a přitom nám to bylo uměle implantováno do naší kultury jako součást nerozborného přátelství ze Sovětským svazem (na věčné časy). Stejně jako přiblblý děda Mráz, který také nemá s českými Vánoci nic společného. :-/

4 2
možnosti

Jestli se Rusům podařil nějaký žánr,tak pohádky.Je fakt,že Mrazíka známe nazpaměť,ale zakazovat ho,je pitomost,jste jak komunisté.

Pokud jde o Dědu Mráze,nevím,že by ho tu někdo slavil,a Rusové ať si slaví,co chtějí.Nebyl ani oslavován za komunistů,není to postava,kterou by stvořil bolševik.A jak s českými Vánocemi souvisí Santa Klaus,opět nic proti němu,ale ať si ho slaví Američané.

Že vadí někomu "major Zeman",to chápu,ale že už Vám vadí i Mrazík,to už běžte k Chocholouškovi,takové pitomé nápady neměli ani soudruzi,a že ti byli mistři v tomto.

2 2
možnosti

:-).....Jste dobrá !  A víte, že můžete mít pravdu? Jak jsem včera poslouchal v senátu Dientsbiera, není k tomu daleko !  R^VR^

5 2
možnosti
Foto

satira vám nikdy nešla, vždy to vyzní trapně.

2 6
možnosti

..... tak změnu by to chcelo,- konečně najít ten vnitřní klid, souznění duší, porozumění, - zkrátka posunout tu kulturu do inačí dimenze,- ...... takovej Alibaba a 40 loupežníků by nemusel bejt vůůůbec špatnej VEU!!!

6 0
možnosti

Dobrý nápad, navrhněte to radě pro vysílání!

0 0
možnosti

jak hluboce pravdivé...:-P:-P:-PR^

3 1
možnosti

J20i27ř36í 35N67o41s15e15k

3. 12. 2015 10:39

Tolik zbytečných činností, tolik zbytečných "expertů", tolik zbytečně vyhozených peněz...:-(

10 1
možnosti

Dobry clanek. Novodobi soudruzi, 'dienstbierove', si v nicem nezadaji se svymi vzory, ba je jednoznacne predci. Jenze ti stari na tom byli lepe. Ti tvorili pod nazvem 'diktatura proletariatu'. Ti dnesni tvori pod nazvem 'demokracie'. Jeden aby se tem starym soudruhum za jejich primost a uprimnost omluvil.

8 1
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Seznam rubrik