Antabus blues kontra koronavirus

Začíná to jako pohádka: bylo - nebylo jedno video na youtube, v němž Jaroslav Dušek zpovídá v pořadu Malá vizita známého ezoterika a léčitele Milana Calábka. Řeč se vedla krom jiného o možnosti léčit covid-19 levným = nepopulárním

 lékem Antabus používaným hlavně při léčbě alkoholismu.

Kdybych si na Novinkách.cz  nepřečetla, že v Praze v úterý po Velikonocích zemřel bezprostředně na koronavirus  čtyřicátník, asi bych se tolik nenaštvala a nezačala se ptát a pátrat.  Proč Duškovo video zmizelo, pak se objevilo, komu vadí, kdo nemá zájem, aby se lék vyzkoušel, když se americký remdesivir na vybraných pacientech zkoušet může? Kdo je to pan Prchal z Deníku N, na jehož popud se Ministerstvo zdravotnictví potažmo Ministerstvo vnitra zřejmě postaralo o dočasné zcenzurování pořadu?  https://denikn.cz/324533/nakazu-muze-zdolat-i-lek-proti-alkoholismu-tvrdil-lecitel-v-duskove-poradu-youtube-video-smazal/?ref=suv

Komu vadí léčení bylinkami, o kterých také byla řeč. Kdo s námi hraje tyto špinavé hry? Kdo si zahrává se zdravím národa?

Pan Calábek si dovolil zveřejnit, že proti covid-19 lze údajně úspěšně použít lék antabus (disulfram), který se běžně (je na předpis) používá k léčbě závislosti na alkoholu, a který prý v kombinaci s glukonátem měďnatým pomáhá, krom jiného to  má být také skvělý lék proti rakovině, zvláště rakovině prsu.  Viz objev našich vědců z Olomouce. https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/vedci-olomouc-antabus-lek-rakovina-med-npl4-ustav-molekularni-a-translacni-mediciny-univerzita-palac.A171207_131050_olomouc-zpravy_mip

Je to ale lék příliš levný, a proto se nepoužívá, protože by nevydělal peníze farmaceutickým firmám, přitom údajně nemá vedlejší účinky.  

Co na možnost léčení covid-19 antabusem Státní ústav pro kontrolu léčiv:  „V případě výše uvedeného tvrzení se jedná o popis vědecky nepodložené metody.“

Co na to Milan Calábek: „Dalo by se to ověřit během pěti dnů, pokud budou dobrovolníci.“

Co na to investigativní novináři z ČT a hlavního proudu?  Nic moc, rozhovor s panem Calábkem si můžete třeba vyslechnout na Frekvenci 1 z 14.4.,  dále povídání s Jaroslavem Duškem na Svobodném Universu - Zpátky do minulosti s Martinou Kociánovou, také bulvární Expres.cz třicátého  března referoval o záhadném zmizení videa. Cituji: „Záznam pořadu byl Youtube po vlně kritiky smazán. Vyjádřila se k němu také redaktorka České televize Darina Vymětalíková. S tou souhlasili i další lidé, kteří podobné pseudovědecké rady odmítají s tím, že nakonec mohou způsobit více škody než užitku.“ Rozhovor s panem Calábkem najdete samozřejmě také v časopise  Regenerace.

Takže paní redaktorka z ČT a pisálek z Deníku N tady rozhodují, co se lidé mohou a nemohou dozvědět?

(Na youtube je „inkriminovaná“  Duškova Malá vizita opět ke zhlédnutí, ale podle reakcí a komentářů diváků, zřejmě na nějakou dobu zmizela, neb „porušila zásady komunity“, sic… )

Budou dále umírat „s“ nebo „na“ covid-19 nejen starší lidé, kteří mají tu smůlu, že už se léčili na jednu nebo více jiných nemocí počínaje hypertenzí, cukrovkou a konče třeba obezitou, ale i lidé mladší bez jakýchkoli jiných zdravotních problémů?

Pan Calábek není jediný, kdo vidí možnost použití antabusu při léčbě virových onemocnění SARS a MERS,  potvrzuje to i studie korejských vědců uveřejněná na U.S.National Library of Medicine ( viz. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29289665/)

Místo cenzurovaní „nevhodných a pseudovědeckých rad“ nestálo by za to, tento lék alespoň vyzkoušet?  O peníze jde vždy až v první řadě, že….a levné řešení celosvětové „pandemie“ se nehodí.  Ale nechce se mi věřit, že i v tomto případě. Takže si jako ovce počkáme třeba do října na nějaký „zázračný“ lék z Ameriky nebo od jinud, nebo ještě lépe na povinné očkování, které bude mít nějaké velmi nemilé vedlejší účinky? Komu jde o zdraví a životy lidí a komu o peníze a čas?

Také vám to „hlava nebere“? Dejte si skleničku či dvě dobrého červeného vína (pan Calábek vám to určitě také schválí) a až bude nejhůře, zvýší se vám teplota a ztíží dýchání, zkuste simulovat alkoholismus, co už můžete kromě života ztratit?

Nakonec Vladimír Merta: Antabus blues

A jestli spolu někdy odejdem tak nedobrovolně pozdě k ránu
votočíme ještě jednu rundu a ty mrtvej u báru hrej!

……

Je ti bídně ale jseš na dobrý cestě dohraj tenhle smutnej kus
Do kruhu si sedni a zkus na sobě Antabus Antabus blues

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martina Franzová | středa 15.4.2020 8:13 | karma článku: 25,47 | přečteno: 977x