Kdo to má pořád zjišťovat a docela prozaická štěnice

O jednom tlachání oposmluvních partnerů a zcela prozaickém vysvětlení nalezené štěnice. Ne ve všem je třeba hledat těžkou konspiraci a mnoho naoko vážných věcí lze brát i s humorem.

***************

A opět nám šéfové bývalých oposmluvních stran předvedli, že co bylo včera bílé, je dnes černé a naopak. Neboli to, co jsme dělali, když jsme byli u vesla my, to budeme u dnes vládnoucích tvrdě kritizovat. A co jsme dříve v opozici tvrdě kritizovali, to budeme dnes dělat. A v podstatě to všechno zabalíme do prakticky stejných slov. V neděli se tak střetli nad zákonem o státní službě. Shrnuto do jedné věty: Superúředníka ano, pokud bude sympatizovat s tou správnou (naší) stranou. Prostě bla, bla, bla. A co na to běžný občan, znalý poměrů na tuzemských úřadech? Proboha, už přestaňte s těmi masovými výměnami úřednictva, kdo to má stihnout každé čtyři roky zjišťovat, jaká je úplatková taxa jednoho každého úředníka. Z toho aby se jeden zbláznil!

 ***************

Na energetickém regulačním úřadu prý našli štěnici. Ne tedy tu pravou, ale tu naslouchací. A prý to byla vysoce postavená úřednice (ta nálezkyně) a byla dokonce zamaskována v prodlužovačce (ta štěnice). A hned se vyrojily spekulace, kdo ji tam mohl nasadit. Zda policie nebo konkurence? Je jen škoda, že všichni jsou v hledání možných pachatelů tak úzkoprsí, bez fantazie. Co když to byli třeba Marťané, kteří zde zkoumali terén před rozhodnutím, zda vyslyší přání jednoho bývalého politika a navštíví nás? Osobně bych se však přiklonil ke čtvrté možné variantě, zcela prozaické. Štěnici tam nainstaloval přítel úřednické kolegyně ob tři kanceláře, kterou hrozně zajímalo, proč právě ji nezvou na ranně-dopolední kafíčkové poklábosení. To ji jistojistě pomlouvají a to ona musí detailně vědět. Proto ta štěnice.

 ***************

Přeji všem příjemný a úspěšný den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Prokop | úterý 15.7.2014 6:00 | karma článku: 6,14 | přečteno: 401x