Co takhle tříměsíční plat dolů a docela tajemný vedlejšák

O heroickém činu vlády, zajímavých poradcích, utlačovaných majitelích Synotu a dalších událostech našich krajin občas trochu nabroušeně, občas s nadsázkou.

 ***************

Tak se nám vláda odhodlala k „heroickému“ činu. Po letošním schodku 112 miliard se uskromní a po dva roky zatne do rozpočtu pouze po stomiliardových schodcích. S tím, že občanům stejně nedojde, že ekonomika má růst, takže budeme moci rozhazovat více a více. Nebo si spíše kupovat hlasy v dalších volbách. Tak mě napadá: co takhle použít ustanovení zákoníku práce o náhradě škody. Páni ministři a poslanci (vy jste to schválili), způsobili jste stomiliardovou škodu, tříměsíční plat dolů. To by bylo kvikotu! Jen marně přemýšlím, kdo by takové ustanovení schválil.

 ***************

Docela zajímavé poradce měl Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Bývalou nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou či bývalého místopředsedu Nejvyššího soudu Pavla Kučeru, známé z případu tzv.justiční mafie. Oba tam zřejmě pracovali velmi nezištně téměř za almužnu. Co si také dnes lze pořídit za 35 tisíc měsíčně. A co dělali? To je záhada. Dokonce ani tak velký lovec nepravostí Ondřej Závodský nedokázal o tom najít jeden jediný doklad. Dostalo se mu pouze vysvětlení, že radili v záležitostech tak citlivých, že nebylo možné je dát na papír. Tak nevím, šlo o záležitosti tak citlivé, nebo spíše temné? Ale možná šlo o pouhý bezpracný vedlejšáček.

 ***************

Bratrům Valentovým, majitelům loterijní společnosti Synot, pravděpodobně všichni v naší zemi ubližují. Jejich videoterminály přece nejsou nástrojem hazardu, ale jsou zábavnou formou hry. Poskytují práci desítkám tisíc lidí a zvyšují turistický ruch. A český parlament si dovolil zakázat některé on-line hry provozované zahraničními společnostmi. A nám výrazně klesají tržby i zisk. Nám poctivým podnikatelům, tak dbajícím o dobrou náladu lidu našeho. Tak to si opravdu nenecháme líbit a šup se stížností do Bruselu. – Jádro pudla je však někde jinde. Chtěli vydělat víc, takže se zaregistrovali na Kypru. A teď spadla klec, jsou zahraniční firmou.

 ***************

Podnikat se dá opravdu v lecčems. Plzeňská firma West media založila svůj byznys na pravěku. Ne, že by předváděla pravěké pracovní metody, i když dávné namáčení nepoctivých obchodníků do řeky by mělo cosi do sebe i dnes, ale že zprostředkovává pravěk přímo v přírodě. Dnes už v tuzemsku a na Slovensku provozuje sedm dinoparků. A s osmým vyráží až do Španělska. Zda uspěje nebo ne, to ponechme budoucímu vývoji. Ale možná, že vedle škodovek, piva, korupce či pervitinu budeme mít další zajímavý vývozní artikl.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Prokop | čtvrtek 19.6.2014 14:15 | karma článku: 11,25 | přečteno: 742x