Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vytrvalé větry Věcí veřejných.

Vytrvalé větry věcí veřejných věčně vanou. Navzdory realitě, vyřčeným faktům i odposlechům odposlechutým z mikrofonu zprostřed vnadných ňader veverčí madony. Zdá se, že rodinný propletenec Víta Bárty a jiných rodin (byť ty ve Slaném už vzaly roha) se nadále hodlá tyčit jako skála uprostřed moře.

Navzdory vlastním větrům a vlnám okolo. Vážená a milá paní Klasnová, kohože to chceta rádoby políčkovat? Někoho jehož názory Vám, či mě nemusí dvakrát vonět, ale co se týče Vaší přemilé pidistrany, má absolutní pravdu. Někoho, kdo je opravdu jasně čitelný, a ať tak, či tak dokázal proplout úskalími politiky s jakousi noblesou a elegancí (která mnohé k vzteku přívádí), ale v tom není ani prvním, ani posledním. Jen narozdíl od Vás a Vaší party má pod čepicí.

Nebylo by třeba lépe začít s těmi políčky někde jinde. Třeba u Vás doma. Zde asi více než kde jinde platí, že škoda každé rány, která padne vedle. Kdo jiný než Váš pan choť (k němuž mnozí vzhlíželi jako k očistnému vánku) přivedl naši politickou realitu na úroveň obskurního bulváru. Nevím zda-li za tím vším je opravdu jen (při tom jistě chutném, ale těžkém víně), deklarovaná touha korumpovat státní moc, nebo jen prostě čisté a otevřené srdce vesnického naivky. Ani jedno, ani druhé nemá ve veřejném životě co dělat. To Vám touha po křesle ministryně spravedlnosti už tolik zatemnila mysl? Anebo platí, co je doma Vítku to se počítá?

Rovněž i Vy pane Jarolíme fascinujete svatým odhodláním označovat za korupčníky jiné, byť třeba ty, o kterých to jejich političtí protivníci tvrdí čas od času už dávno, které však svobodné soudy této země uznaly vždy za čisté. Proč Vaší laskavé pozornosti jaksi stále uniká činnost a zásluhy Vaše předsedy Radka Johna o blaho veřejných peněz. Je to v jeho případě jen manažerské selhání, či to z čeho obviňujete pana Kalouska, co vyplodil ve VZP a Lesích české republiky (ta kuchařka je opravdu za hubičku)?

Proč Vás pobuřuje vyslovený názor na potencionální budoucí koalici jednoho místopředsedy s opozičním (zatím) partnerem, ke které je stejně daleko? I když při tom ve stejném rozhovoru připouští, že blaho této země bez spojenectví s Vámi je silně ohroženo, a zase tu roztržku s Vámi nemíní až tak vážně. Nebo je si Vaše strana jistá, že v případě ať už mimořádných voleb, či těch řádných nastartuje raketový motor preferencí (ty bilboardy zatím taky nic moc) a nebude se muset ohlížet jinde? To věru nevím kolik by taková operace ABL stála, či kolik klikařů si budete muset na webu vymyslet.

Věrohodnost Věcí veřejných vypadá velmi vágně. Věříte ve vítězství? Pokud ano, doufám, že se mýlíte. Třeba právě pro blaho této země.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Odstrčil | pondělí 9.4.2012 19:00 | karma článku: 11,20 | přečteno: 652x
  • Další články autora

František Odstrčil

Jako včela nektar.

Tak se nám pan prezident opět hezky vyjádřil. Pěkně po svém, jednoznačně a jadrně. V tom je on neprůstřelný a neomylný. Zkrátka mistr nad mistry. Když někoho nelze urazit a ponížit, hezky a pěkně od plic mu nyní popřeje smrt. Na nešťastné okolnosti a události v Uherském Brodu nehledě.

27.2.2015 v 18:54 | Karma: 8,92 | Přečteno: 212x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Sarajevo dnes a kdysi

Občansko válečný konflit na Ukrajině, vyhrocený setřelením civilního letada nezanechává v klidu nikoho. Vzhledem k tomu na jakém teriotriu se odehrál a v čím zájmu, skutečnou pravdu se s největší pravěpodobností veřejnost už nikdy nedoví, ač je se stejnou pravděpodobností hlavním aktérům tohoto dramatu zjevně známa. Podobnost s nedávným výročím události, která Evropu a potažmo celý svět do víru ničivé války nemusí být náhodná.

21.7.2014 v 15:45 | Karma: 8,90 | Přečteno: 291x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Půl párku, a co dál?

Tak už to začalo. Po státních maturitách nejvýznamnější zkoušky schopností a ohebností páteří. Cesta k vytouženým ministerským metám vedou přes komnaty Miloše Zemana. A tak vyvolení přicházejí vzorně v řadě a v pro jistotu předklonu. Zdá se, že hned první účastník pohovorů nasadil příspěvkem do hradní kuchyně laťku pěkně vysoko.

22.1.2014 v 15:00 | Karma: 10,70 | Přečteno: 882x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Odcházení

Umění odejít v pravou chvíli, důstojně, s noblesou a elegancí, netřískat přitom dveřmi, je zvláště mezi politiky věc nevídaná, zvláště pak v českých luzích a hájích. Nejsmutnější na tomto faktu je skutečnost, že pokud se někomu taková věc podaří, je to odchod o to bolestnější a smutnější. Mám na mysli, tak trochu očekávaný odchod ombudsmana Pavla Varvařovského.

21.12.2013 v 19:30 | Karma: 15,68 | Přečteno: 576x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Host jako host, aneb nepohostil jsi prezidenta, tu máš přes držku

"Host jako host,“ řekl hostinský Palivec, „třebas Turek. Pro nás živnostníky neplatí žádná politika. Zaplať si pivo a seď v hospodě a žvaň si, co chceš. To je moje zásada. Tak pravil, či napsal Jaroslav Hašek v nesmrtelném Švejkovi. Jenže život není román, natož humoristický.

18.12.2013 v 15:00 | Karma: 28,11 | Přečteno: 1285x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Vláda kývla na program návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45,  aktualizováno  14:29

Přímý přenos Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu schválila ve středu vláda. první fázi by se...

Za mír demonstrujte s vašimi komunisty v Moskvě, sepsul Rouček Dostála

15. května 2024  14:25

Ve vysílání pořadu 360° CNN Prima News na téma Evropská unie a bezpečnost se pohádali kandidát za...

Dvěma pětinám rodičů nevadí děti trestat vařečkou či páskem, ukázal průzkum

15. května 2024  14:17

Bití dítěte vařečkou či páskem je nepřijatelné pro tři pětiny českých rodičů. Fackování za...

Prostě nás tady vyhladí. Ukrajinci na severu líčí druhý útěk před Rusy

15. května 2024  14:15

Nová ruská ofenziva v ukrajinské Charkovské oblasti donutila od pátku k evakuaci více než šest...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 990x
Člověk, kterému není lhostejný osud nastupující generace.

Seznam rubrik