Když bude Lessy pomáhat, může Červíček chránit.

Tak je to tady. I přes sveřepý odpor Václava Moravce v nedělním kázání jeho morálních vizí, byl včerejším dnem do policejních řad opět včeleněn nenáviděný Petr Lessy. Tímto faktickým skutkem se odvíjí nová historie českého policejního sboru s dvěma prezidenty. Věc dosud nevídaná a tudíž i pohoršující.

Přímo zodpovědným za tento nehorázný akt je činěn ministr bez důvěry a v demisi Pecina. Smršť krokodýlých slz, věštících chaos a rozvrat policejních řad však je však jen zástěrkou, jak odvést pozornost od skutečné podstaty věci, které za dvouvládím stojí. Věci je vždy dobré vidět z odstupu a s chladnou hlavou. Konec konců v čele tak důstojné instituce jakou je katolická církev stáli kdysi dva papeži a církev se z toho maléru vylízala.

Nahlédněme raději k faktu, který vše odtartoval a pro který začal být tehdejší policejní prezident Petr Lessy svému okolí nebezpečný a nepohodlný. Mnoho se toho v současných komentářích nedovíme. Byla jím kritika některých významných funkcionářů ve vrcholných řídících funkcích ve Zlínském kraji. Je asi pravdou, že i policejní prezident má raději dvakrát myslet, než něco sdělí národu, leč stalo se. Bohužel, bez dalších fakt která by zmíněnou kritiku jaksi opírala atak se ta slova proměnila v jiných ústech jako pomluva. Konstatováno bylo, ale to o čem se tady na Zlínsku všeobecně ví a šeptá. Konec konců proč právě Zlínsko se stalo zdrojem kšeftů s lehkými topnými oleji a centrem kšeftů s metylalkoholem? Proč nikdo nechtěl chapadla těchto štědrých chobotnic, sypajících manu potřebným osekat? Byli snad nevědomí, slabí, neměli důkazy? Proč nepomáhali a proč nechránili? Proč právě na zlínsku chybí a chyběla rezdentura ÚOOZ? A to je jen zlomek otázek na které se dodnes mnozí v skrytu duše ptají.

Petr Lessy tehdy nediplomatickým vyjádřením se silou buldozeru nepochodil. Byl sám převálcován a měl být umlčem a odstraněn. Za dané situace nejde tehdejšímu ministru vnitra Kubicemu nic vyčítat. Poslouchat se musí a proti větru nelze ..... , ale i tak větší podíl viny za tento stav je třeba připsat na jeho hlavu (zajímavé, že jeho se pan Moravec pro jistotu na nic neptal - to je asi ta otevřenost a pluralita názorů vyvolených televizních hvězd).

Současný ministr Pecina ać důvěry nemaje, zato maje v ruce rozhodnutí soudu, že vláčení Petra Lessyho po soudech nebylo oprávněné, ani nutné, neměl mnoho na výběr. Soudím však se zachoval správně a jedině možně. Třeba i pro něj platí - poslouchat se musí a proti větru nelze ..... . Věru odkaz pro budoucího ministra oříšek hodný moudrosti Šalamounovy, ale pan Chovanec (bude-li jim nakonec zvolen, jak se povídá), dokázal že se umí otáčet jako poslušná korouhvička.

Co však do té doby? Nic máme i nadále policejního prezidenta, který vlastním tělem brání setrvalý plicejní marasmus, policejní komanda, která dokáží na týden izolovat úřad vlády a z této rošády vytvořit trapnou kapitolku z červéné knihovny, v níž se bloudící srdce naleznou v harmonicky účelovém sňatku, který ve svém vystoupení vyhrožuje ministrovi vnitra bojem ve sdělovacích prostředcích, zapomínaje svých vlastních slibů. Co čekat od policejního důstojníka s nejrychlejším hodnostním postupem na světě? Myslím, že po své tisovce, kterou i rozhlas pro její trapnost přerušil, měl být odvolán. Jenže to ze zákona nejde. A apk przidenta čerpajícího zaslouženou dovolenou a čekajícího na dorovnání svých oprávněných mzdových požadavků.

A tak máme prezidenty dva. Naštěstí jen policejní. Třeba bude jeden pomáhat a druhý bude chránit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Odstrčil | středa 4.12.2013 11:30 | karma článku: 32,25 | přečteno: 2779x
  • Další články autora

František Odstrčil

Jako včela nektar.

27.2.2015 v 18:54 | Karma: 8,92

František Odstrčil

Sarajevo dnes a kdysi

21.7.2014 v 15:45 | Karma: 8,90

František Odstrčil

Půl párku, a co dál?

22.1.2014 v 15:00 | Karma: 10,70

František Odstrčil

Odcházení

21.12.2013 v 19:30 | Karma: 15,68