Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dopis před volbami voličům ČSSD nejen ve Zlíně.

Dostal jsem poštou dopis, poštou jedenkrát, mailem dokonce třikrát. Jako člen ČSSD a kandidát do zastupitelstva od  předsedy Bohuslava Sobotky. Termín voleb je za humny a motivace do finiše není nikdy dost. Ten dopis byl opravdu upřímný, oko nezůstalo suché.

Leč vcelku marný (alespoň pošta něco málo vydělala). Posílat burcující výzvy řadovým členům ČSSD, aby podpořili v hlasování vlastní stranu a přesvědčovali o její jedinečnosti své příbuzné a známé považuji za zbytečné. Neboť voliče dnes nepřesvědčí žádná prázdná slova, ale skutečné činy a postoje.
Zvláště významné je to zde na Zlínsku. Zdejší organizace ČSSD už dlouhou dobu stojí mimo jakoukoliv realitu života řadových členů i ostatních občanů. Zmítána kupčením o udržení významných pozic funkcionářů ztrácí každým dnem na důvěryhodnosti nejen mezi vlastními členy, ale především u ostatní veřejnosti. Je ostudou, že tito řadoví členové musí spoléhat na to, že očistu může vyvolat jen porážka ve volbách a nechat tak tuto "špinavou práci" na politických konkurentech. Je to tvrdá každodenní realita. Vedení zdejší organice vytváří již natolik silný tlak na své okolí, že jeho výsledkem je ustrašené mlčení. Od voleb ve Zlíně nelze pro ČSSD mnoho čekat. Oranžová barva zde nikdy příliš v kurzu nebyla a její současná pozice na radnici je otázkou spíše zákulisních dohod a jednání. Učelové městské  a bohužel i krajské (zde to dodnes nikdo voličům nevysvětlil) koalice s ODS (nenapadlo Vás náhodou, že kombinací oranžové a modré se stává hnědá), špinavá hra okolo obhajoby pana Miloše Melčáka, veřejné  posměšné přetřásání majetkových poměrů pana Martina Janečky, jeho moc nad zdejší organizací trápí všechny, kteří chtějí slyšet jasné slovo, jak se tady na Valašsku, říká slovo chlapa. Jenže místo toho přijde útěk do pozadí a schovávání se za nastrčená narychlo vybraná spřátelená jména a libé tváře, završené pohradvýn odmítnutím účasti na veřejné diskuzi s opozičními kandidáty (zdůvodněné tradiční výmluvou na pravicová média). Opozice se z plna hrdla směje - ČSSD jde do boje s heslem Stop drahotě - Snížíme cenu vody. Vždyť to byl pan Martin Janečka, který bojoval za stávajícího dodavatele vody a inkasistu poplatků. Myslí si snad pan Janečka, že lidé mají krátkou paměť.
Ponechávám stranou ostatní věci jako jsou majtkové poměry, neboť ono stejně jsou nakonec všichni nevinní, žádné věrohodné a pořádné důkazy nikdo nemá. Vlastně všichni jen závidí úspěch pracovitého jedince. Zkuste nahlédnout na www.janeckovosvedomi.com. Je to kbelík hnusu. Jednak proto, pokud je jen polovina z toho pravda, jednak pro vulgarismy těchto stránek, svědčící o inteltuální úrovni autora. Zde také otázkou zůstává jakéže by orgány konající v oblasti trestně právní by měly mít podněty, aby se tím někdo začal oficiálně zabývat. A malý velký muž je stále zahalen do svého mlčení, skla luxusní limuzíny a záda osobní ochranky. Je toto opravdu skutečný zástupce pracujících, jejichž zájmy chce ČSSD hájit? Jsou jimi oni podivní mladí holohlaví muži v černých oblecích a černých limuzínách Audi objíždějící zdejší mitinky? I z toho kbelíku stříká na všechny další hnus.
Kdo tedy má říci pan Janečko odejděte? Pokud se tedy nikdo nenajde, takto říkám já. Vždyť pokud jste tak dobrý podnikatel a manažer, budou Vám k dalšímu životu stačit bohatě Vaše firmy, ale prosím zanechte politiky, Již ji nepotřebujete a ona nepotřebuje Vás. Nenařizuji, ale prosím. Prosím jménem všech poctivých řadových členů ČSSD, kterým není osud jejich reginou lhostejný a kteří nemají nic jiného než své holé ruce (a není to tak dávno co jsme toto křičeli nahlas vůči jiným a přidávali ještě, že nejsme jako oni). Prosím - pokud je ještě čas, čas udělat gesto skutečného muže.
Rozumím, že je těsně před volbami jejichž osud je pro všechny velmi křehký a nejistý a není tudíž nutno příliš čeřit hladinu. Přinejhorším nám snad ta opozice nakonec pomůže. To však budou činy, které nám nebudou na dlouho zapomenuty.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Odstrčil | středa 13.10.2010 11:05 | karma článku: 19,01 | přečteno: 1209x
  • Další články autora

František Odstrčil

Jako včela nektar.

Tak se nám pan prezident opět hezky vyjádřil. Pěkně po svém, jednoznačně a jadrně. V tom je on neprůstřelný a neomylný. Zkrátka mistr nad mistry. Když někoho nelze urazit a ponížit, hezky a pěkně od plic mu nyní popřeje smrt. Na nešťastné okolnosti a události v Uherském Brodu nehledě.

27.2.2015 v 18:54 | Karma: 8,92 | Přečteno: 212x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Sarajevo dnes a kdysi

Občansko válečný konflit na Ukrajině, vyhrocený setřelením civilního letada nezanechává v klidu nikoho. Vzhledem k tomu na jakém teriotriu se odehrál a v čím zájmu, skutečnou pravdu se s největší pravěpodobností veřejnost už nikdy nedoví, ač je se stejnou pravděpodobností hlavním aktérům tohoto dramatu zjevně známa. Podobnost s nedávným výročím události, která Evropu a potažmo celý svět do víru ničivé války nemusí být náhodná.

21.7.2014 v 15:45 | Karma: 8,90 | Přečteno: 291x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Půl párku, a co dál?

Tak už to začalo. Po státních maturitách nejvýznamnější zkoušky schopností a ohebností páteří. Cesta k vytouženým ministerským metám vedou přes komnaty Miloše Zemana. A tak vyvolení přicházejí vzorně v řadě a v pro jistotu předklonu. Zdá se, že hned první účastník pohovorů nasadil příspěvkem do hradní kuchyně laťku pěkně vysoko.

22.1.2014 v 15:00 | Karma: 10,70 | Přečteno: 882x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Odcházení

Umění odejít v pravou chvíli, důstojně, s noblesou a elegancí, netřískat přitom dveřmi, je zvláště mezi politiky věc nevídaná, zvláště pak v českých luzích a hájích. Nejsmutnější na tomto faktu je skutečnost, že pokud se někomu taková věc podaří, je to odchod o to bolestnější a smutnější. Mám na mysli, tak trochu očekávaný odchod ombudsmana Pavla Varvařovského.

21.12.2013 v 19:30 | Karma: 15,68 | Přečteno: 576x | Diskuse| Ostatní

František Odstrčil

Host jako host, aneb nepohostil jsi prezidenta, tu máš přes držku

"Host jako host,“ řekl hostinský Palivec, „třebas Turek. Pro nás živnostníky neplatí žádná politika. Zaplať si pivo a seď v hospodě a žvaň si, co chceš. To je moje zásada. Tak pravil, či napsal Jaroslav Hašek v nesmrtelném Švejkovi. Jenže život není román, natož humoristický.

18.12.2013 v 15:00 | Karma: 28,11 | Přečteno: 1285x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 990x
Člověk, kterému není lhostejný osud nastupující generace.

Seznam rubrik