Hubnutí s Frankem – 3. díl

Co se stalo během prvních dvou týdnů redukce váhy? Čtete třetí díl mého online seriálu o hubnutí za pomocí metody Algoritmus úspěchu. Tentokrát už pro Vás máme první "hmatatelné" výsledky.

Váha z prvního dne:       94,6 kg
Váha 14. den:               90,3 kg
Bilance:          Jsem o    4,3 kg lehčí

První dny váha pravidelně klesala. Začal jsem pravidelně snídat kontrolovat množství stravy a přesně zapisovat přijaté a vydané kalorie.
Dodržuji zásadu redukce váhy s Algoritmem úspěchu. Do kolonky „Výdej“ započítávám jen pohyb navíc. Životní metabolismus se do energetické bilance nezahrnuji.
Jako výdej energie nyní započítávám hlavně jízdu na kole, plavání a chůzi s holemi (Nordic Walking). Vřele dpopručuji vybrat si jednu z nich. Běh zařadím později, až moje váha klesne pod 80 kg, aby netrpěly klouby.

Deváty den přišla oslava narozenin. Jízda na kole, do té doby cca 100 minut denně, odpadla. Na oslavě bylo sice i něco tance, ale je to pohyb nepravidelný a těžko jej ocenit energeticky.

Přerušil jsem v tento slavnostní den i stravovací režim.  Aby bylo jasno: nedržím žádnou dietu, dodržuji pouze pravidla Algoritmu úspěchu pro redukci váhy. Viz První díl mého seriálu.

Slavnostní menu bylo lákavé a nešlo mu oddolat. Odhadem 2500 kcal. Někdy zhřešit tolik nevadí, protože si při tom odpočine i hlava. Není potřeba jít jak se říká „Na vůli“ a hodně se přemáhat. Lépe je trochu si zajásat a pak s novou motivací pokračovat v programu důsledněji.

Desátý den byl den postní. Krajíc suchého chleba k snídani a hodně studené vody k pití přes den, aby se tělo pročistilo. Tento jednodení půst nikdy neuškodí. Večer mám dobrý pocit, že jsem ho dodržel a „nezměknul“ . Jdu spát a těším se na snídani.

Tělo si pomalu zvyká na jiný stravovací režim. Někdy přijdou záblesky „žravosti“ ale pokušení je třeba oddolat. Většinou to přijde ve společnosti, jakmile někdo v dobré víře nabídne zákusek či skleničku. Přestal jsem proto chodit i do hospůdky za kamarády.

Také by se Vám líbilo úspěšně zhubnout? Nebo máte jiný sen a nevíte, jak ho uskutečnit? Můžete dosáhnout všeho, co si dokážete představit: bohatství, prestiže, společenského postavení nebo slávy.

První krok k Vašemu úspěchu je navštívit stránku selfkoučingového kurzu
Algoritmus úspěchu.

Autor: Frank Nekovar | středa 16.9.2015 12:35 | karma článku: 4,57 | přečteno: 301x
  • Další články autora

Frank Nekovar

Dobročinnost V: Studna

9.9.2015 v 16:04 | Karma: 10,52

Frank Nekovar

Dobročinnost IV: Svaté obrázky

4.9.2015 v 12:03 | Karma: 21,75

Frank Nekovar

Hubnutí s Frankem - 2. díl

1.9.2015 v 21:11 | Karma: 5,46

Frank Nekovar

Hubnutí s Frankem – 1. díl

31.8.2015 v 16:59 | Karma: 8,55

Frank Nekovar

Dobročinnost III: Léky pro Afriku

25.5.2015 v 12:30 | Karma: 18,17