Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem blbá, trapná a nesportovní! Prostě jenom ženská!

Tak jsem byla 12 dní v Egyptě. Přivezla jsem si spoustu překrásných fotek, potápěčskou knížku a nefalšovanou egyptskou úplavici. Celá dovolená se ale nesla ve znamení boje za rovnoprávnost žen!

Ne ne, neděste se, nejsem žádná lesbická feministka s vyholenu hlavou, co pálí podprsenky a kastruje kolemjdoucí muže špicí transparentu: „Konec porodům!“.

Vlastně nemám žádný problém s tím, namasírovat muži chodidla, zvláště pokud jde o chodidla George Clooneyho. Nemám problém ani uvařit svíčkovou. (i když někteří mají problém jí sníst). Dokonce jsem smířená i s tím, že budu plodit, rodit, kojit a v mezičase i živit rodinu onoho masírovaného muže (dej Bůh, ať je to George Clooney). Ale ať mi nikdo nevykládá, že jediné, čím disponuji a má pro muže hodnotu, je moje tělo, konkrétně „jeho plodící a rodící část“

Dostala se mi v Egyptě do rukou kniha Josefa Hausmanna „Základy mužského šovinismu“, kterého můj otec nazývá „mistr“. Dozvěděla jsem se v ní mimo jiné, že jediné, co muže na ženách zajímá je jejich tělo (speciálně jeho plodící část), neboť v ostatních aktivitách nemůžeme chlapovi poskytnout ani zlomek toho, co jeho kamarádi. Otravujeme na výletech, jsme nesportovní, sranda s náma taky není. Všechny ženy to prý dobře vědí (!) a proto se snaží prodat svoje mizerné schopnosti tím, že je připojí ke svému tělu a podmiňují jimi sex. Potom ti chudáci muži musí nejdříve absolvovat kino, ples, nudnou procházku a tam poslouchat všechny ty žvásty z našeho života, abychom je pak za odměnu pustili k naší jediné hodnotné části.

Knihu jsem vzteky přečetla za jeden den na pláži a „osvícená“ novými poznatky pozorovala cvrkot. V hotelovém baru seděl pár padesátníků a mastil karty. On, lehce prošedivělý svalnatý muž ošlehané tváře v dobře padnoucí košili, ona stodvacetikilová královna v pruhovaných plavkách a smíchem ožralého námořníka. Oba se řehtali až padali ze židlí. Jestli musel onen pán absolvovat několikahodinovou kanastu, aby se za odměnu dostal k její vagíně, nevím. Dost možná, absolvoval několikahodinovou kanastu, aby se výše zmíněnému vyhnul. Každopádně bylo zcela evidentní, že dotyčného život s touhle dámou prostě baví.

Druhý den jsem se jela potápět. Sama. Táta i sestra zbaběle vycouvali. Na vlnách Rudého moře se nás na lodi houpalo sedm turistů a osm Arabů. Dali mi neoprén velikosti S a pět minut na to si ho obléknout. Po časovém limitu osm Arabů opřených o zábradlí pozorovalo, jak v červených bikinách usilovně rvu své slovanské levé stehno do nepoddajného materiálu. Po deseti minutách beznaděje se dva z nich zapojili do hry.

Jeden tahal za neopren a druhý mi do něj usilovně skládal můj spálený zadek. Dívali se oplzle. Myslela jsem na Hausmanna. Připevnili mě k dvacetikilové výstroji s bombou. Podlomila se mi kolena, ale já byla odhodlaná do té vody skočit a ukázat těm šovinistickým prasatům, jak jsem odvážná, sportovní, inteligentní, vtipná a především „fakt, ale fakt dobrá!“. V ploutvích jsem rázně stanula na zadní plošině lodi, přidržela si masku a odvážně vykročila.

Po pádu do vody mám krátkodobý výpadek paměti. První, co si pamatuju, je okamžik, kdy mě nejúchylnější z Arabů drží na hladině za prso a táhne mě k lodi. Trochu jsem se přitopila. Při druhém pokusu už jde všechno jako na drátkách. Ocitám se s Arabem Muhammadem 7 m pod hladinou a kolem mě proplouvá rejnok. Můj průvodce na mě přes potápěčskou výstroj dělá lascivní gesta a chytá mě neustále za zadek. Bráním svou čest i na dně moře! Při podvodní rvačce dostává ploutví do břicha. Vydrápu se po schůdkách na loď a představení s neoprenem se opakuje. Tentokrát se dívají i ostatní turisti.

Dobře, připouštím, jsem trochu nesportovní. Nefandím Baníku a nevypiju deset piv, směju se vlastním vtipům a na túru po vysokohorském masivu mám v krosně zabalený půllitrový sprchový gel.

No, a proto jsem podřadné plémě? Kolik z těch vtipných mužů vidělo Bridget Jones a kolik z těch odvážlivců by si depilovalo třísla horkým voskem, hm?

A jsou snad méněcenní?

Autor: Renata Fíková | čtvrtek 9.4.2009 20:50 | karma článku: 48,06 | přečteno: 49150x
  • Další články autora

Renata Fíková

Mateřský antitalent

Umím hýbat ušima a napočítat maďarsky do sta. Co se ale týče mateřských vloh, nemohu se ani pár dní před porodem zbavit dojmu, že mě příroda naprosto ignoruje.

10.6.2013 v 19:25 | Karma: 39,54 | Přečteno: 7324x | Diskuse| Ostatní

Renata Fíková

Žena s bubnem

Několikrát v životě jsem předstírala, že rozumím vážné hudbě. Dělá se to tak, že si ve foyer Rudolfina nebo Státní opery koupíte program, kterým pak listujete a ostentativně dáváte najevo, že Vás informace v něm obsažené ani v nejmenším nepřekvapují.

24.4.2013 v 16:50 | Karma: 35,39 | Přečteno: 4973x | Diskuse| Ostatní

Renata Fíková

Supermatka

V srpnu jsem se vdávala a v červnu rodím. Bystrý čtenář tedy hbitě spočítá, že jsem sotva stačila vystřízlivět po svatební hostině. A že to bylo vystřízlivění, jak se patří.

12.4.2013 v 15:30 | Karma: 43,86 | Přečteno: 10311x | Diskuse| Ostatní

Renata Fíková

Tolik povyku pro kompromis?

Volila jsem na konzulátu v Mnichově. Do urny putoval Karel, do koše Miloš. Jako obvykle můj volební hlas nic nevytrhnul a z uren se vysypalo více Milošů, což se ostatně dalo vzhledem k předpovědi společenského počasí předpokládat.

27.1.2013 v 19:05 | Karma: 33,04 | Přečteno: 4714x | Diskuse| Ostatní

Renata Fíková

Z mimina nezblbnu!

Na téma „jak porodit, odkojit a nezblbnout“ byly popsány stohy papíru, jejichž množství je srovnatelné snad jen se stohy použitých plen a inteligentních magazínu o těhotenství a mateřství.

14.1.2013 v 18:55 | Karma: 34,91 | Přečteno: 5683x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Za zvuků techna házela nahá žena před dětmi hlínou. Vystoupení řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9192x
Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy