Zrádkyně Kočí aneb Nečasi jdi od válu

Když jsem psala články: Podivné počínání poslance Škárky, Mediální cirkus kolem Věcí Veřejných, A už je to tady: útok na Johna - netušila jsem, jak brzy se objeví logické vysvětlující důkazy pro Podivné počínání Škárky, Kristýny Kočí a horlivosti s níž Nečas podal návrh na odvolání Johna.

O. Formánek

Zrádkyně Kočí

Dnes mediálním éterem rezonuje zpráva o nahrávce, kterou zveřejnil server Týden.cz, na níž se Kristýna Kočí (odvolaná šéfka poslanců VV) přiznává, že úplatkářskou aféru ve straně Věcí veřejných připravovala tři čtvrtě roku spolu s ODS.

Jak se ukázalo šlo o křeslo ministra vnitra

Výňatek z článku na : http://www.novinky.cz/domaci/230670-tyden-koci-prozradila-ze-puc-proti-vv-chystala-tri-ctvrte-roku-s-ods.html

Na záznamu hovoří Kočí například o svém spojení s Tluchořem. Na dotaz jistého muže, zda plány současných rebelů z řad VV nepřeválcují nějací kmotři ODS, a oni pak dostanou „jen nějakou náměstkyni“, Kočí v nahrávce reaguje: „Ne, tahle akce je projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný.“

Kočí se rovněž rozpovídala o tlacích, které vyvíjejí občanští demokraté v čele s Tluchořem na premiéra Petra Nečase.

„Oni furt počítají s tím, že se chtějí udržet u koryt. Ale paradoxně, u koryta jedinej, kdo se chce udržet, je Petr Nečas, kterej tímhle přichází o podporu. Tohleto ho donutit... udělat ten včerejší radikální krok ho donutil udělat prostě Petr (Tluchoř - pozn. red.) a regiony. Ty mu řekly: Jestli to neuděláš, my to necháme poslat do těch regionů a ty tě popravěj. Tys jim to vnitro dal, ty jsi ten, kdo za to může. A on se pochlapil a udělal to takhle,“ tvrdí dívčí hlas na nahrávce nápadně podobný hlasu rebelky.

 -------------------------------

Některá média sice píšou, že na záznamu je ÚDAJNĚ hlas Kristýny Kočí (i když někteří její straničtí kolegové její hlas už identifikovali), to však nemění nic na tom, že by premiér měl podat demisi. Bárta dával úplatky také údajně a Nečas se k jeho demisi vyjádřil: „že ani nic jiného neočekával.“

Tak já (jako občan) bych neočekávala nic jiného od pana premiéra, v jehož straně se dějí mnohem horší praktiky. Jak se ukazuje praktiky alias Morava pokračují, jen místo vydírání choulostivými informacemi se používají jiné prostředky. Jak asi získala ODS spojence v Kristýně Kočí? Jistě ne za nic. V tomto světle se pak vyjasňuje, proč najednou vrátila údajný úplatek od Bárty, protože na tom nebyla škodná. A v tomto světle by i úplatek Bárty vypadal jako obrana proti zradě, prostě něco tušil, tak se jí snažil přeplatit. No ona se paní Kočí neschovávala pro nic za nic, rozjela příliš vysokou hru a mohla se stát pro určité lidi nepohodlnou, možná i proto se nahrávka objevila. Když je to venku, už ji nic nehrozí.

 

Nečasi jdi od válu

I když pan premiér bude zatloukat, zatloukat a zatloukat, aby se udržel u koryta, podezření na něj už padlo. Nakonec celá jeho snaha zbavit, kvůli vykonstruované zámince ministra Johna a dalších ministrů z VV, pravdivost nahrávky potvrzuje.

Proti jeho vykonstruovanému argumentu, že by resort ministerstva vnitra neměla řídit strana s úzkými vazbami na soukromou bezpečnostní agenturu, stojí faktický argument, že ministerstvo vnitra by neměla vést strana, jejíž kauzy se tam vyšetřují, aby je nemohla zamést pod koberec, jak je u nás zvykem.

Místo odvolávání ministrů bez zjevné příčiny by měl nyní odstoupit pan premiér, protože na něj padá mnohem horší podezření, které svými činy jen potvrdil.

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Formánková | středa 13.4.2011 18:05 | karma článku: 25,27 | přečteno: 2106x