Většina Čechů bude spořit na důchod zbytečně

Lékaři odhalili krutou pravdu, tedy že tzv. malá důchodová reforma, která nyní putuje do senátu, vyřeší problém důchodového systému jednou provždy. Žádná další reforma již není třeba.

O. Formánek

Proč:

Protože problém stárnoucí populace, pro kterou nebude dostatek peněz na důchody, vyřeší jednoduché opatření - prodloužení věku odchodu do důchodu, z dnešních 62 let na 67 až 68 let.

Lékaři se shodují, že většina Čechů se tak důchodu nedožije, a tudíž peníze odváděné většinou Čechů na důchodové pojištění propadnou státu, z nich se pak bude vyplácet důchod té menšině, která se důchodu dožije. Pokud je tedy politici nepoužijí na zaplácnutí jiné díry ve státním rozpočtu, jako to dělali dodnes.

Podle lékařů se důchodu nedožijí především, lidé pracující fyzicky, protože fyzická práce člověka více devastuje. Ovšem v dnešní hektické době, kdy největším zabijákem je stres ve spojení s vysokým cholesterolem (který má přes milión lidí) a vysokým tlakem (jímž trpí pětina dospělé populace) lze říci, že stejně ohrožení jsou i lidé duševně pracující.

Všudy přítomný stres, který způsobuje strach ze ztráty zaměstnání, ze zvládnutí všech pracovních úkolů, přetěžování zaměstnanců i obyčejná náladovost šéfa, vede nejen velkému nervovému vypětí, které může způsobit další choroby, ale také k tomu, že pracovníci přechází chřipky, angíny a jiné zánětlivé choroby jen proto, že si nemohu dovolit marodit. Zdraví ničíčí pracovní přetížení se netýká jen zaměstnanců, ale také jejich šéfů a podnikatelů.

Stresující doba však nedevastuje jen zdraví pracujících, ale i frustrace při shánění práce, či diskriminace lidí nad 50 let, i dlouhodobá nezaměstnanost se stává pro mnoho lidí vstupenkou do ordinace.

A když se k tomu přidá zákon přírody, kdy s přibývajícími léty se nejen snižuje výkonnost, ale přibývají i nemoci způsobené opotřebováním těla, nelze se divit, že většina Čechů se důchodu nedožije.

A tak místo toho abychom spěli k sociálně vyspělému kapitalismu, který má sloužit všem lidem a umožnit jim prožít plnohodnotně a důstojně jejich život, vracíme se zpět do dob dřevního kapitalismu, kdy lidé celý život dřeli do úmoru.

Ano dnešní trend kapitalismu dělá i z lidí jen roboty na práci a mocní jim tvrdí, že musí workoholicky makat, aby mohl kapitalismu existovat.

Ovšem jestliže systém, který má sloužit lidem, vyžaduje, aby lidé sloužili jemu, pak systém selhává a ztrácí svůj smysl. Ovšem systém za nic nemůže, protože systém tvoří lidé, kteří vládnou. Ti, kteří mají sloužit lidu, selhali, slouží jen sami sobě a z občanů naopak dělají pracovní roboty.

S malou důchodovou reformou vyšlo najevo, jak politici (např. pan Kalousek) lhali, když tvrdili, že stát musí šetřit, protože projídá budoucnost našich dětí. Tato reforma znamená pro naše děti - celý život dřít jako soumar, platit všechny povinné odvody, na zdravotní péči si ještě doplácet a důchodu se nedožít.

Politici už dávno budoucnost našich dětí rozkradli, nebo nechali rozkrást a teď už mohou ždímat jen občany. Jedině tak totiž může fungovat stát, který slouží politikům a jim spřízněným podnikatelům jako zlatá dojná kráva.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/232153-do-penze-pozdeji-podle-lekaru-to-vetsina-lidi-nezvladne.html

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

Autor: Hana Formánková | pátek 13.5.2011 8:30 | karma článku: 33,66 | přečteno: 3071x