Otevřený dopis M. Vašutovi, M. Vieweghovi a ostaním umělcům

Vážení pánové a dámy, i když Vám, kteří jste napsali a podepsali petici: "Vzkaz bulváru a výzva kolegům" fandím, nemohu se ubránit dojmu tedy spíše přesvědčení, že jste se pustili do boje s větrnými mlýny.

O. Formánek

Fandím Vám, že jste vyrazili do boje proti směšným pokutám, které soudy udělují bulváru za lživé fámy o Vás, podle přísloví aby vlk nažral a koza zůstala celá. Je dobře, že jste soudům i veřejnosti ukázali, že vlk se nenažral a stále hladoví bezprávím a bezmocí.

I když pomluva je stále trestný čin a bulvár si je vědom faktu, že se jí dopouští, tak soudci udělují nejen směšně nízké pokuty, ale někteří dokonce omlouvají bulvár slovy – že od bulváru nikdo nečeká, že bude psát pravdu, a proto si může lhát, jak chce.

Jenomže boj s větrnými mlýny se netýká jenom směšných pokut, ale hlavně čtenářů, z nichž mnozí jsou Vaši fanoušci - diváci,  jejichž zájem o kulturu a především o Vás Vás živí. Jsou to právě oni, kdo tak rádi čtou lži o Vás a jsou nejenom ochotni za ně utrácet peníze, ale dokonce jim i věřit.

A jelikož bulváru nestačí jako hlavní tahák profláklé celebrity, které si na jeho stránkách libují, stali se obětí lživých praktik vy, kteří na sebe žádnými skandály neupozorňujete.

Není pro čtenáře větší bulvární háček než lež - sexuální či nějaký obscénní skandál o umělci slušňákovi. No podívejme se na toho na Vaculíka, Vašuta, Viewegha, on se nezdá a  vypadal tak slušně. To je to pravý maso pro bulvárního čtenáře.

Svou výzvu byste museli zaměřit nejen na své kolegy, ale především na čtenáře. Jenomže to býváš bulvár zažaloval,  že poškozujete jeho podnikání. A jelikož byznys světu vládne, morálního bahno by vyhrálo a poctivost slušnost by cálovala jako mourovatá.

Přes všechny nepříznivé podmínky v tomto absurdistánu Vám ve Vašem boji držím palce. Možná to budete právě Vy, kdo konečně společnosti ukáže cestu ven z bezpráví a morálního bahna.      

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Formánková | úterý 12.5.2009 11:03 | karma článku: 29,13 | přečteno: 3707x