Mediální cirkus kolem Věcí veřejných

Včera bývalá předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí podala trestní oznámení na ministra dopravy Víta Bártu, protože jí prý dal půl miliónu korun, aby byla ke straně loajální.  

www.n-e-z.cz

Její počin vyvolává hned několik otázek:

Proč tedy Kristýna Kočí ten údajný úplatek brala? Proč jej rovnou neodmítla?

A proč by někdo měl uplácet členy strany za loajalitu ke straně, do níž vstoupili? Vždyť přeci jejich loajalita je dána už vstupem do strany, kterou si vybrali. Je nelogické, aby vstoupili do strany, s níž nebudou loajální. Pokud tak učiní, tak tam vstupují se záměrem straně škodit.

Je do očí bijící, že praktiky kvůli nimž podávávají oba poslanci trestní oznámení na Věci veřejné jsou běžnými praktikami i v jiných stranách. Např. v roce 2009 šokovala veřejnost kauza poslance Moravy, který sháněl  citlivé materiály na své kolegy, nechal například fotografovat dceru poslankyně Olgy Zubové. Snímky prý chtěl použít k zastrašování političky. Místo úplatků zvolila strana jiné praktiky a nikdo na ni trestní oznámení nepodal. Vše se svedlo na Moravu, ten složil svůj poslanecký mandát, strana byla očištěna a jelo se vesel dál. U strany Věcí Veřejných však nafouknutá aféra údajných úplatků zastínila kauzu Vondra, kde šlo o rozkrádání peněz daňových poplatníků.

Současný mediální tyátr kolem úplatků ve straně Věcí veřejných tak vyvolává stále silnější dojem, že jde jen o to stranu zdiskreditovat a rozdělit, protože se stranou, která nemá korupční minulost se špatně spolupracuje.

Pokud dotyční poslanci, kteří se snaží stranu potopit, byli vyloučení ze strany Věcí veřejných, nebo sami chtěli odejít, měli by složit poslanecký mandát, který diky této straně získali. Když tedy jsou tak čestní, že vrací údajné úplatky, nebo nemohou ve straně setrvat kvůli jejím praktikám, tak ať vzdají i koryta, protože voliči dali hlas straně Věcí veřejných ne jim.

 

Tento článek je aktuálním dodatkem ke včerejšímu  článku: Podivné počínání poslance Škárky

 Kauza Morava:

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/snemovni-komise-k-vysetreni-kauzy-jana-moravy-se-ani-jednou-nesesla-11y-/domaci.asp?c=A090630_123042_domaci_adb

 

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Formánková | pátek 8.4.2011 9:30 | karma článku: 23,13 | přečteno: 1916x