Jsou voliči ČSSD stádo tupých ovcí?

Na blogu se po volbách vyrojila spousta článků komentujících jejich výsledky. Některé články byly reálným rozborem dané situace. Některé však označovaly voliče ČSSD za stádo tupých ovcí, hlupáků a nemakančenků, kteří si svobodu nezaslouží apod.

O. Formánek

Z těchto článků čišela nejen arogance a netolerance odpůrců levice k názoru druhých, ale také jejich sebestředné nadřazené já, které se prohlašovalo za jediné chytré a prozíravé, a proto volilo pravici.

A tak si tito pisatelé vystavili před čtenáři svoje vlastní vysvědčení. Nabubřelá netolerance a povýšenost za 1. Stejně tak výsledky voleb nejsou ničím jiným, než vysvědčením za 2,5  roku vládnutí ODS. Všechny jejich reformy, které měly přinést úspory, je sice přinesly v oblasti sociální, školství a zdravotnictví, avšak občané žádné pozitivum z úspor neznamenali. Vláda totiž rozházela peníze jinde, na což poukázalo v médiích několik ekonomů. A tak zcela logicky, jak bylo zcela výstižně uvedeno v rakouském listu Die Presse: „Reformy v sociální a zdravotní oblasti pociťují mnozí lidé jako obrovské přerozdělování zdola nahoru.“

Ano vítězství ČSSD není vítězstvím Jiřího Paroubka, ale vyjádřením nesouhlasu občanů s reformami Topolánkovy vlády. Proto také byla účast ve volbách o třetinu vyšší než jindy. Občané jen využili svou možnost, jak něco změnit, protože právě svobodné volby, jsou jejich jediná obrana proti svévoli vládnoucích garnitur.

Takže občané naopak ukázali, že nejsou stádo tupých ovcí, které poslušně přijímá všechna vládní rozhodnutí a nechá se tupě vést, kam bača chce.

Já osobně jsem nevolila kandidáty levice, ale nechápu, proč bych měla urážet, ponižovat, či se povyšovat nad ty, kteří je volili. Mají právo jak na svobodné rozhodnutí, tak na svůj vlastní názor a já ho respektuji.  

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

http://formankova.blog.idnes.cz/c/35716/Zachodova-stetka-do-vaginy-nepatri.html

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

 http://formankova.blog.idnes.cz/c/12270/Vem-si-me-aneb-jak-slepice-bojuji-kohouta.html#t2       

 

Autor: Hana Formánková | úterý 21.10.2008 13:03 | karma článku: 25,48 | přečteno: 2505x