Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

EasyR

3. 12. 2008 22:28
"Jsou voliči ČSSD stádo tupých ovcí?"

Ano

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

22. 10. 2008 9:10
Šance etablovat u nás solidní pravicovou

stranu byla v roce 1990.Bohužel ODS se ukázala být stranou Mrázků,Pitrů,Provodů,Kožených a Krejčířů.. stranou veksláku,tunelářů,estebáků....kteří se prohlásili pravici...Politika ODS se prakticky nnelíšila od politiky ČSSD.Že se jedná o "pravicovou masku",lidé brzy odhálili.Otec: za války kolaborant,po válce komunista,syn : komunista,od roku 1990 ODSák...kolik takových rodin znáte? Já spoustu.Privatizace? Architekt dostal huťě,herec hospodu...... apod.Fraška.Co zůstalo ? Spálená země a spokojení pražští rentiéři s 2-3 byty:-©

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

22. 10. 2008 9:13
Re: Šance etablovat u nás solidní pravicovou

Lékaři,vědci,učitelé..... byli denně napadáni tiskem za neschopnost.,lenost,hamyždnost.....

... genocida inteligence a la Rwanda  v réežii ODS. Ideál ODS: podnikatel s vyučním listem .Nejvyšší kulturní zážitek ODSáka:travesty show.;-D

0 0
možnosti
R

reasec

22. 10. 2008 8:27
Lidé, co chtěli protestovat,

dali svůj hlas úplně jinam..., jelikož si museli uvědomit, že socka demka a další příštipkáři, lepší alternativu zcela jistě nedávají, tudíž by spadli do stejné břečky. Bohužel jich moc nebylo neb nedokážeme zkusit zvolit něco úplně nového, buď z obavy, že je to stejně fuk či z nedůvěry, že něco nového by stejně nezískalo většinu a tak se spokojíme s touto formou protestu, jestli se to dá vůbec tak nazvat a těšíme se, jak spadneme z bláta do louže.:-P

0 0
možnosti
HF

Hana F.

22. 10. 2008 11:28
Re: Lidé, co chtěli protestovat,

No problém je v tom, že v parlamentních volbách zkusili lidé něco nového  - Zelené, jenomže se ukázalo, že jim jde zas jenom o koryto.

 A proto máme na výber buď bláto nebo louži.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

22. 10. 2008 6:45
Karma.

Je to přesně jak říkáte. Mám pocit, že modroušci nechápou, že demokracie je o tom, že každý má svůj názor a tolerovaje názor druhého. Ač nikdo neví, koho jsem volila, jsem označována za oranžádu, bolševika atd. A to mám jen stejný názor na věc jako vy. Lidé nevolili Paroubka, volby pojali jako formu protestu proti ODS.

Za vlády ODS jsem na daňové deformě vydělala 80,- Kč. Příští rok to bude ještě méně, protože se sníží daňový bonus na děti a i z těch 80 zbyde asi 35. K tomu si přečtu, že poslanec musí sedět ve sněmovně přece jen častěji než senátor v senátu. A potom se modrásci diví, že volby dopadly tak, jak dopadly???? ;-D

0 0
možnosti
F

flame

22. 10. 2008 8:00
Re: Karma.

Jako forma protestu možná dobrý,...ale co se tím vyřeší???...

0 0
možnosti
CC

Corrado Cattani

21. 10. 2008 22:12
Tvrdé reformy

vláda dělat může.V rámci splacení dluhů minulých vlád by ji to i mnozí voliči odpustili. Platit ale musí všichni, ne jen nižší a střední třída, a tady se ODS prohřešila. I když samozřejmě nikdy ani nic jiného v úmyslu neměla.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

22. 10. 2008 6:48
Re: Tvrdé reformy

Také se nebráním platit. Ani ta zprofanovaná 30tikoruna mi nevadí. Ale ať mi někdo vysvětlí, jaký je rozdíl mezi mnou a poslancem. Já dostanu za týden - 14 dní  nemoci (nebyla jsem nemocná asi 3 roky - nejsem povaleč) velké prd - ale pan poslanec má 100% platu po dobu celé nemocenské???

0 0
možnosti
V

Vikina

21. 10. 2008 16:25
Milá HaF,

to my jsme si naopak ukřivděný křik modrých truhlíků rádi přečetli. Aspoň jsme měli příležitost se tam sejít a zjistit, že nás není málo, co vidíme věci stejně. A navíc jsme jim to mohli krásně vytmavit. Nakonec také většina z nich raději opustila bojiště, jen ten nenapravitelně hloupý Rudík se dál předvádí - ale z něj už máme jen legraci. Škoda, že blog iDnes nečte mnohem víc lidí, pak by ta porážka modrých strak byla o to drtivější, neboť tito blogeři se o ni notným dílem zasloužili (kdyby měl Jyrka víc rozumu, případně smyslu pro humor, veřejně by jim poděkoval).

Jinak mi v článku chybí ocenění moudrého postoje pana prezidenta, hned by tu bylo o něco více legrace. Přesto V

0 0
možnosti
N

neznalek_na_mesici

21. 10. 2008 16:38
Re: Milá HaF,

Myslim, ze neni duvod ukrivdene kricet ci se naopak smat a radovat se. Jednu mafii vystrida druha a kdo tvrdi ze ne, sam je mafian nebo ma nejakeho doma.

Rozdil bude akorat v tom, ze zase budeme chvili oslavovat prumernost a rozkradat se budou penize nikoli vydelane nybrz pujcene...

0 0
možnosti
RB

erben3

21. 10. 2008 15:38
.

Máte pravdu. Mě ale jen udivuje, že někdo, kdo má pravicové názory a volí pravici, v dalších volbách přejde k levici, když ho původně volená pravicová strana zklamala. Když mám nějaký náhled na svět, ať už pravicový nebo levicový, držím se svého názoru a nepřelétám jak motýl z modré kytky na oranžovou a naopak. Pokud mi modrá kytka už nevoní, najdu si přece jinou s podobným odstínem. A je úplně jedno, že jich ZATÍM na louce moc neroste.

0 0
možnosti
OV

Ondra V.

21. 10. 2008 15:43
Re: .

Možná ono "stádo tupých ovcí" nejsou voliči ČSSD, ani voliči ODS, ale ti "voliči," kteří volí jednou to a jendou ono, podle toho, kdo jím víc (tzn. většinou větší nesmysl) slíbí. Na ty rozum ani dny budoucí nedosáhnou...

0 0
možnosti
OV

Ondra V.

21. 10. 2008 14:51
Reformy a politici

Je to stejně pořád dokola. Předposlední volby projela ČSSD kvůli omezenosti, hlouposti a totální nekompetenci něco dělat, natož snad chtít dělat reformy. A lidi toho měli dost a volili ODS.

Nyní projela volby ODS, kvůli aroganci a odtažitosti od lidí a kvůli tomu, že chtěli dělat reformy. A lidi toho měli dost, tak volili ČSSD.

Takže se nabízí otázka: co vlastně chtějí? Stranu, který reformy dělat nechce (neustálé omílání nutnosti reforem, avšak 'skutek-utek' nejsou reformy), ale nechtějí ani stranu, která je dělat chce (i když ne úplně správně, ale přesto správným směrem).

Potíž je to, že reformy se NEDAJÍ udělat tak, aby se lidem přilepšilo, spíš naopak, ale je to v zájmu nás všech. A např. vyhánění simulantů a nepotřebných od doktorů není sice (celá) reforma, ale špatně to asi taky není. Jenom první krůček. A už tam jsme to my, voliči, zarazili...

0 0
možnosti
RB

erben3

21. 10. 2008 15:41
Re: Reformy a politici

ODS projela volby PŘEDEVŠÍM kvůli aroganci a odtažitosti od lidí, nikoliv kvůli reformám. Vzpomeňme si třeba na takový radar...

0 0
možnosti
R

reasec

21. 10. 2008 14:37
Vlády vládnou,

v nesmyslných koalicích, kdy určité strany sotva doklopýtající do parlamentu si div ne určují a diktují. Nechápu jak je to možný..Vítězná strana by měla vládnou celé volební období, byť by zvítězila o pouhé procento  a pak se zodpovídat, aniž by mohla poukazovat na to, co by kdyby a svádět neúspěchy na jiné. Takhle je to k ničemu, cesta do pekel, přetahovaná o ničem, chvilku u korýtka, urvat co se dá ať jsem levej, pravej nebo středovej.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

22. 10. 2008 11:01
Re: Vlády vládnou,

To je přesný, souhlas!!

0 0
možnosti
RA

Ajvn75

21. 10. 2008 14:10
volby nevyhrala CSSD, volby prohral Topolanek

Ten nadpis je trochu protimluv, pripoustim. Me trapi, ze CSSD fakticky vyhrala ze dvou pricin. 1) Jen negativni kampani, v jejich (pred)volebnich programech se nachazi jen ukazovani na problemy, ale temer vzdy schazi navrh samotneho reseni. CSSD obecne jen kritizuje. 2) Mohu se mylit, ale tipuju, ze vetsina lidi, kteri by volili ODS, ji nevolili ne kvuli nesouhlasu s jednotlivostmi postupne a zbastlene provadenych reforem, ale predevsim kvuli zhnuseni ze zpusobu, jakym se v CR provadi politika, jake arogance a prehlizeni nazoru lidi dosahla soucasna politicka "elita", at uz napravo, ve stredu nebo nalevo. A ke smule Topolanka, on je jednim z hlavnich hracu v tomhle politickem bahne. Proto rada volicu volila cestu do pekla, odmitnutim znovuvolit ODS i za cenu, ze CSSD znacne posili a doufala a doufa, ze timhle pohlavkem ODS (a nejen ji) dojde k nutnym zmenam ve vedeni strany, ktera se snad aspon dilcim zpusobem procisti a obmeni. Volici ODS hlasovali proti Topolankovi.

0 0
možnosti
HF

Hana F.

22. 10. 2008 11:00
Re: volby nevyhrala CSSD, volby prohral Topolanek

S nadpisem souhlasím, to jsem taky psala v článku, ale jinak nesouhlasím, protože negativní kampaň provázela i parlametní volby a přesto ČSSD nevyhrála.

A zhnusení politkou by se projevilo spíše malou účastí ve volbách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3888x
Obyčejná žena, která je děním kolem sebe zasažena  redaktorka