Chamtivý Kalousek rozhazuje úspory

Reakce ministra financí Miroslava Kalouska na rozhodnutí Ústavní soudu odhalila nejen fakt, že úspory z SP nesníží státní dluh, ale i jeho chamtivost.

O. Formánek

Ústavní soud  zrušil  s okamžitou platností zdanění z poskytnuté zálohy státní podpory za rok 2010. Další části zákona včetně snížení státní podpory zůstane v platnosti do konce roku.

Jako důvod uvedl předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský, že stát při změnách využil nepřiměřené prostředky a zasáhl do majetkových práv občanů, kteří měli legitimní očekávání při uzavírání smlouvy. Zákon se dle odůvodnění negativně dotkl i stavebních spořitelen.

(Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/231830-ustavni-soud-zrusil-skrty-ve-stavebnim-sporeni.html)

 

Budou zas úspory vytunelovány?

Škrty u stavebního spoření měly přinést úsporu asi šesti miliard korun, načež ministr Kalousek se nechal slyšet v Právu, že o těchto šest miliard korun dostane někdo méně a poté ve Sněmovně uvedl jako příklad úspor třeba výdaje do dopravní infrastruktury.

Tento jeho výrok zcela logicky vyvolává otázku, jaké úspory tedy měly změny ve stavebním spoření přinést, když podle pana Kalouska měl NĚKDO dostat o těch 6 miliard více? Občanům bylo slibováno, že úsporná opatření mají vést ke snížení státního dluhu. Jak se tedy má snížit státní dluh, když úspory se použijí do plánovaných příjmů státního rozpočtu a skončí na nějakém ministerstvu?

Třeba na ministerstvu dopravy, když uvedl ministr Kalousek TŘEBA výdaje na dopravní infrastrukturu.Tak k čemu potom bylo osekávání rozpočtu na všech ministerstvech, když se do nich budou cpát úspory? Skrývá se za úsporami zase jen pohádka o snížení státního dluhu, aby se ušetřené peníze na lidech mohly zase rozházet při předražených státních zakázkách?

A kam půjdou ostatní úspory?

Když politici křičí, že úsporami chtějí snížit státní dluh, tak by občan logicky očekával, že úspory půjdou na snížení státního dluhu, ovšem státní finanční matematika je holt jiná, tomu obyčejný občan nerozumí.

Chamtivost Kalouska

Svůj výrok, že NĚKDO dostane o těch 6 miliard  méně, korunoval ministr financí konkrétním příkladem. Ve snaze vysmát se ČSSD, která stížnost k ÚS podala, práskl na sebe svoji neskonalou chamtivost.

Řekl, že zatímco někdo, například i rodina Kalouskova, která má stavební spoření, na rozhodnutí Ústavního soudu vydělá, tak jiní na tom prodělají. "Ty peníze, které já dostanu, někdo jiný nedostane," prohlásil ministr, který sociálním demokratům k rozhodnutí ÚS ironicky poblahopřál. 

 (Zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/231830-ustavni-soud-zrusil-skrty-ve-stavebnim-sporeni.html)

 

RODINA KALOUSKOVA MÁ STAVEBNÍ SPOŘENÍ!

Ono panu Kalouskovi nestačí kolik si nahrabal a nahrabe ze státního platu poslance a ministra, ona jeho rodina musí vyždímat ze státu ještě státní podporu na stavebním spoření. Lidská chamtivost je nekonečná a ta politická nezřízená, jistě není jediný politik, jehož rodina má stavební spoření. A těžko uvěřit, že by MINISTR FINANCÍ nevyužil jako jiní politici možnosti dalších vedlejších tučných příjmů.

Hlavně, že jako důvod snížení státní podpory uváděl už Topolánek, že lidé  nevyužívají stavební spoření k stavebním účelům, tedy k pořízení či rekonstrukci bydlení, ale pořizují si za ně např. dovolenou atd.  A k čemu asi využije stavebního spoření pan Kalousek a spol? K pořízení bytu? Tomu by snad mohl uvěřit jen Otík z filmu Vesničko má středisková.

Státní podpora na stavební spoření, to byla ta jediná ohlodaná kost, kterou politici hodili lidem dolů. A ještě to nedělali kvůli lidu, ale kvůli podpoře investic do bank. Tedy aby přes stavební spořitelny přinášeli  jejich klienti do bank nejen peníze, ale zároveň si brali úvěry, což přináší bankám velké zisky.

 

A i z této ohlodané kosti, musí chudák Kalousek hlodat s celou rodinou.

Když mu tak vadí, že on dostane na státní podpoře peníze, které nedostane někdo jiný, tak ať se té podpory vzdá ve prospěch někoho jiného.

 

 

P.S. V tomto článku nevyjadřuji souhlas ani nesouhlas s rozhodnutím ÚS,nevyjadřuji souhlas ani nesouhlas s podáním stížnosti ČSSD. Tyto skutečnosti uvádím pouze jako události, při nichž vyšlo najevo, jak se bude zacházet s úsporami a chamtivost politiků.

 

 

Nejčtenější články a nejvyšší karma:

Záchodová štětka do vagíny nepatří

Vem si mě, aneb jak slepice bojují kohouta

Máte pravdu pane prezidente

 

 

Autor: Hana Formánková | čtvrtek 28.4.2011 8:30 | karma článku: 25,89 | přečteno: 2745x