Plzeň 2015 - vrcholný amatérismus hlavního města kultury.cz

O Plzni jako o EHMK se napsalo již docela dost. Hodně lidí si stěžuje a někteří snad i chválí. Jsem rozený Plzeňák, bydlím v Praze. Občas do svého rodného města zajedu a zatím mi přišlo, že se někde něco zaseklo, s tím tolik protěžovaným projektem. 

Ale asi nezaseklo. Ono ani tak nejde o kulturu, ale spíš o to, že si někdo někde namastí kapsu za krásné peníze. Tolik projektů! Tolik schvalování! Myslím, že každému je to jasné.

Dnes jsem se ale pozastavil na jednou věcí, která mi přijde jaká krásná ukázka, jak to celé s "Plzní" funguje. Někdo z mých přátel sdílel na facebooku článek z anglické verze oficiálního webu projektu: http://plzen2015.cz/en/projects/flagship-project-hidden-city . Stránka, která je placena penězi daňových poplatníků a má pomoci propagovat Plzeň u zahraničních turistů, je z části nefunkční - např. odkaz na mapy "skrytého města" nefunguje. A pokud nefungující odkaz "vyťukám" do prohlížeče sám, uvidím jen českou verzi stránky projektu "skryté město". Aha. Vážení zahraniční turisté, přejeme Vám hodně zábavy při studování našeho slovanského jazyka.

Zřejmě za tyto projekty někdo jenom platí. A ten někdo už nekontroluje, zda dávají smysl. Ostuda.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Denis Forbrich | středa 25.3.2015 18:36 | karma článku: 14,03 | přečteno: 518x