Ukrajinský premiér konečně říká pravdu! A když lže, tak jen trochu

"Pro tuto chvíli nemáme pochyb o tom, že bylo letadlo sestřeleno". Tak zde stoprocentně ukrajinský premiér Jaceňuk nelže. Oni v Kyjevě určitě žádné pochyby nemají. Také proč by měli mít, když si možná to sestřelení sami zorganizovali. 

Dalším bodem v dnešním prohlášení ukrajinského premiéra bylo oznámení, že civilní letadlo bylo pravděpodobně sestřeleno ruskou protileteckou baterií BUK-M1.

I zde mluví pravdu. Protiletecká baterie BUK-M1 bývala kdysi opravdu vyráběna v Rusku. Akorát zde premiér Jaceňuk zamlčel, že už nějaké ty kusy dokáže Kyjev vyrobit i doma, na Ukrajině....

Asi zapomněl, že jejich vlastní ukrajinská televizní média o nových vyrobených BUK M-1 26. června informovala. (zde částečná znalost ukrajinštiny nutná)

 V pokračování svého projevu už zase říká premiér Jaceňuk samou pravdu.

„Udělali to profesionálové, kterým se z ruské strany dostalo finančních prostředků, zbraní, tréninku a výcviku,“  To je vcelku logické. Ruská armáda donedávna ukrajinskou armádu financovala, vyzbrojovala , zacvičovala obsluhy vojenské techniky a dokonce spolu armády Ruska i Ukrajiny i prováděly společná cvičení.

„Je zcela jasné, že tento systém nemohou ovládat opilí proruští teroristé,“ Velká pravda. Opilí teroristé určitě nezvládnou tento systém ovládat. A protože jsou opilí neustále, je s podivem, že ještě nebyli poraženi na hlavu.

Stejně si ale myslím, že takovéto projevy jsou úplně zbytečné.

Protože podezření, že se vší pravděpodobností bylo to civilní letadlo z polského letového prostoru posláno nad Doněck a Snižne úmyslně, to žádný separatistický úklid "důkazů" na místě neštěstí ani kdoví jak dlouhé vyšetřování mezinárodních komisí v místě havárie nevyvrátí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fojtík | pondělí 21.7.2014 15:42 | karma článku: 34,92 | přečteno: 1683x