Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Ruská blamáž. Su-25 na boeing střílet nemohl, nevyletí tak vysoko!!!!!!

Slova představitele ruské armády, podle nějž mohlo být malajsijské letadlo sestřeleno stíhacím letounem Su-25, vzbudila ihned nesouhlasné reakce expertů. Podle nich letoun Su-25 není konstruován na to, aby dokázal letět ve stejné letové hladině jako civilní Boeing 777. Pro ECHO24.cz to potvrdil mimo jiných i vojenský a bezpečnostní analytik Lukáš Visingr.

Náčelník hlavní operativní správy ruské armády Andrej Kartapolov v pondělí na tiskové konferenci prohlásil, že malajsijský let MH17 mohl být sestřelen ukrajinskou armádou. Mimo jiné uvedl, že ve stejné letové hladině jako malajsijské letadlo se pohyboval i letoun Su-25. 

„Pět kilometrů od boeingu se kromě toho pohyboval ukrajinský stíhací letoun Su-25, který pravděpodobně letěl směrem k malajsijskému letadlu. Ukrajinské vojenské letadlo se pohybovalo ve stejné letové hladině jako civilní Boeing 777,“ řekl Kartapolov. 

Toto prohlášení je plné nepřesností. „Za prvé se nejedná o stíhací letoun, ale o bitevní letoun. Má zcela jiné účely a nepoužívá se k sestřelení. Slouží jako podpora pro pozemní operace,“.

Podle Visingra letoun Su-25 sice nosí rakety typu vzduch-vzduch, ale používá je jen pro svoji vlastní obranu. Nemá totiž parametry pro předem plánované sestřelení letadla. Pokud by chtěla ukrajinská vláda sestřelit letadlo, použila by podle Visingra stíhačku, kterou ukrajinská armáda disponuje. Náhodné sestřelení ze vzduchu vylučuje. „Náhodou sestřelit ze země ano, ale ze vzduchu ne,“. Problematická je podle něj i rychlost. Bitevník Su-25 je totiž jen nepatrně rychlejší než Boeing 777, jeho pronásledování by bylo tedy velmi obtížné. Jako zcela nesmyslnou označuje informaci o tom, že byl letoun Su-25 měl letět ve stejné letové hladině. „Je nesmysl. Tak vysoko Su-25 nevyletí,“ dodává Visingr. Malajsijské letadlo letělo v okamžiku zásahu ve výšce přibližně 10 kilometrů, zatímco bitevník Su-25 může dosáhnout maximální letové hladiny sedmi kilometrů.

1 0
možnosti
MM

Poločas rozpadu a únava materiálů8-o koukám, že i myšlenek se to týká.

0 0
možnosti
ZK

Z29d77e82n38a 87K44o52č93í

21. 7. 2014 21:45

Deset ruských otázek Ukrajině1. Ukrajinské úřady okamžitě označily za viníky tragédie ozbrojence. Co je základem těchto závěrů?2. Může Kyjev zveřejnit veškeré detaily o použití baterií Buk v oblasti bojových akcí? Hlavně proč tam byly tyto systémy rozmístěny, když ozbrojenci nemají letadla?3. Jaké jsou důvody nečinnosti ukrajinských úřadů při sestavování mezinárodní komise? Kdy tato komise začne pracovat?4. Jsou představitelé ukrajinských ozbrojených sil připraveni předložit zahraničním expertům evidenci raket třídy vzduch-vzduch a země-vzduch a bojových raketových komplexů?5. Budou kontrolní údaje o pohybech letounů ukrajinského vojenského letectva v den tragédie předloženy mezinárodní komisi?6. Proč ukrajinští letoví dispečeři připustili, aby letoun změnil trasu na sever směrem k "zóně protiteroristické operace"?7. Proč nebyl pro civilní letouny zcela uzavřen vzdušný prostor nad zónou bojů, tím spíše, že v daném prostoru neexistovalo souvislé pole radiolokačních navigačních prostředků?8. Může Kyjev komentovat informace na sociálních sítích od údajného španělského letového dispečera, který pracuje na Ukrajině, podle nichž boeing sestřelený nad Ukrajinou doprovázely dva ukrajinské vojenské letouny?9. Proč Ukrajinská bezpečnostní služba (kontrarozvědka SBU) začala bez přítomnosti zahraničních představitelů pracovat se záznamy hovorů ukrajinských letových dispečerů s posádkou boeingu a s daty z ukrajinských radarů?10. Jak bylo přihlédnuto k poučení z předchozí podobné katastrofy ruského Tu-154 v roce 2001 nad Černým mořem? Tehdy ukrajinské vedení do poslední minuty odmítalo odpovědnost ozbrojených sil země za tuto tragédii, dokud nezvratné důkazy vinu Kyjeva neprokázaly.    zdroj: ČTK

4 1
možnosti
LK

Správná verze už je jasná a daná, jen je mrzuté,že USA nezveřejnily na tiskovce ty satelitní snímky, kde je všechno vidět, i opilí separatisté, a na kterých těch všichni staví, abychom se také tedy podívali.

0 0
možnosti
JK

J39a33n 39K34r46a28u39s

21. 7. 2014 18:16

Nebojte se, pravda nakonec vyjde najevo.

1 3
možnosti
VL

Naděje našim proruským blogerům a komentátorům bude umírat dlouho a bude hodně trpět!

6 2
možnosti
JK

J36a86n 75K22r58a48u56s

21. 7. 2014 18:15

Pomalu si nacvičujte, jak se sype popel na hlavu. A plné popelníky, prosím.

1 4
možnosti
MR

M25i76l15a78n 76R10a23d70e63k

21. 7. 2014 17:53

to je tak vzdy kdyz padne modla. Nekteri se jdou ozrat, jini mavnou rukou a obrati na petniku, dalsi se pouci a uz se nebudou divat k zadne modle.

A par slabych jedincu se zblazni nebo si dokonce sahnou na zivot. A pan Fojtik se zblaznil, sen o Novem Rusku je na cas pozastaven - tragedie. Oni uz si nekteri pripravovali vlajecky a kytice, ze by to Rusko mohlo osvobodit od fasistu i v Cesku a ted tohle.

4 5
možnosti
PF

P28e93t31r 17F25o48j88t62í14k

21. 7. 2014 19:11

Já myslel, že se stářím přichází rozum a moudrost, ale někdy je to rovnou demence

2 0
možnosti
RK

Čili ať to shrneme - Rusko, prostřednicvím " separatistů " odklidilo důkkazy a teď začíná masírka ;-D ...... Že to Rusáci neřekli, sapristi, hned ..............?

4 4
možnosti
Foto

Na dnešním brífingu v Moskvě prohlásil náčelník hlavní operativní správy RA, že RF nepředalo povstalcům žádný komplet BUK. Dále uvedl, že trasa letadla vedla přes působení ukrajinské armády a byla nepochopitelně odkloněna o 14 km jižněji od obvyklé trasy. Řekl, že důvody proč byl let odkloněný musí dodat řízení letového provozu v Kyjevě. Řekl také že ruský monitoring zaznamenal v blízkosti 3-5 km Boeingu další letící objekt a že v okolí Doněcku má ukrajinská armáda 3-4 komplety BUK-M1. Uvedl rovněž, že doba havárie letadla se shoduje s přeletem satelitu USA a požadoval po nich snímky. 

Řekl, že všechny objektivní snímky, které RF vlastní, včetně dislokací kompletů BUK UA předají mezinárodní vyšetřovací komisi.

13 2
možnosti
PH

Souhlasím s vojenskými analitiky, že US a Rusko vše vědí, teď je jenom otázka jak z toho ven, bez ztráty kytičky.

4 0
možnosti
Foto

čím více se situace otáčí v neprospěch separatistů, tím nesouvislejší a hlasitější křik pana Fojtíka.

A zřejmě bude hůř.

9 6
možnosti
ZK

Z53d59e59n82a 42K13o28č54í

21. 7. 2014 17:07

Takže slovy pana Šebesty protiputinovské argumenty jsou založené na co nejhlasitějším opakování dokola a dokola. Důkaz žádný, ale ono se od příjemců ani nečeká, že by přemýšleli, ti uznají jakoukoliv pomluvu a lež.  ;-)

6 5
možnosti
RK

Autore, na vaše hlouposti už vcelku nemá cenu reagovat, jen snad - nechtěl by jste ten arogantní úsměv na vaší fotogarfii vyměnit. V souvislosti s touto tragedií je ta arogance ještě tou fotkou umocněná. Je stejná jako Putinův výraz ...... V této chvíli se smějte jak obětem, tak pozůstalým a ještě přesvědčujete hrstku vašich příznivců o něčem, co rozhodně pravda není. Svět fakt není tak hloupý, jak si myslí Putin, Fojtík a komunisti ......

4 4
možnosti
HJ

Já bych ten úsměv nazval asi trochu jinak....Rv

0 1
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x