Česká televize už dokáže "zazdít" i sportovní zpravodajství

Sledovat zpravodajské relace České televize chce pořádný kus sebemrskačství. A nejde už jen o zprávy všeobecné. Pokles "myšlení" už lze sledovat i mezi veřejnoprávními sporťáky. Stačí si poslechnout informaci o fotbalovém zápase Slavia Praha proti Hajduku Split.

Podle obrazového i poslechového materiálu ČT se jednalo o OSTUDU.

Asi čtvrt hodiny před koncem zápasu za stavu dva nula pro Slávii naběhli na hřiště fanoušci hostujícího celku a po nich i domácí "rowdies". A kvůli nepořádku musel být zápas předčasně ukončen!

Přitom se jednalo o přátelský zápas. Zápasem vyvrcholily oslavy 50 let založené fanouškovské organizace Odbor přátel Slávie.

Fanoušci Hajduku Split a Slávie Praha mezi sebou udržují dlouholetý přátelský kontakt. Dopisují si, přátelí se, navštěvují se.

Před třemi lety, když Hajduk Split slavil 100 let založení klubu, v přátelském družebním zápase udělali fanoušci Slávie ve Splitu to samé.

Fanoušci se před ukončením zápasu sešli uprostřed hřiště, přátelsky se pozdravili, poblahopřáli si ke svým jubileím společně s hráči a potřásli si rukama.

Mezi námi, kdyby toto udělali někde po zápase v hospodě, média by nějaké fanouškovské oslavy vůbec nezajímaly.

Jenže podle České televize to byla ohromná ostuda.....

Rowdies nevytrhávali sedačky, nevykopávali dveře od WC a ani se neprali s policií či s pořádkovými hlídkami. Tátové s dětmi mohli klidně oslavovat společně s hráči i se skalními fanoušky přímo na trávníku.

Beze strachu, že přijdou k úhoně.

Přímo ukázkový příklad, jak by se fankluby měly k sobě chovat při každém jiném fotbalovém zápase. Samozřejmě tedy, že po jeho ukončení rozhodčím.

Ale šlo o přátelský zápas, o "srandamač".

Opravdu je tedy nepochopitelné, že pracovníci zpravodajství České televize jsou schopni označit toto předčasné ukončení fotbalového zápasu za "ostudu".

Ostudou je především toto "veřejnoprávní" zpravodajství.

Pro normální lidi by sport měl být totiž takový pořád. 

Pro radost. A ne pro ostudu.....

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Fojtík | pondělí 8.9.2014 2:39 | karma článku: 28,70 | přečteno: 1708x