Zbabělost našich nejvyšších

Už si skoro začínáme zvykat. Bohužel. Naši nejvyšší se nedokáží čelem postavit ke svým skutkům. Naposledy premiér Babiš.

Soud prvního stupně ho odsoudil k omluvě Janě Filipové, o které (a o mnohých jiných) prohlásil, že na protivládních demonstracích Milionu chvilek pro demokracii jsou najati a placení účastníci. Janě Filipové se to nelíbilo, prohlásila, že to není pravda, premiéra zažalovala a soud vyhrála. Žádné odškodnění, žádný trest, pouze omluva. A reakce premiéra?

"Proti rozsudku se budu odvolávat. Ve věci jsem pouze sděloval svůj určitý názor, který reagoval na výroky pana poslance Růžičky, které byly předmětem veřejné debaty."

Takže žádné chlapské, promiňte, nebyla to pravda. Jenom zase kličkování. To je asi podobné jako bych já o premiérovi prohlásil, že je zlodějský dotační gauner a kdybych soud prohrál, tak bych prohlásil, že jsem sděloval svůj soukromý názor a reagoval jsem na to, co tvrdil můj soused v Horní Dolní, protože se o tom veřejně debatovalo v tamní hospodě.

Pokud by někdo někdy chtěl, rád budu svědčit, že jsem se těch demonstrací zúčastnil (a ještě zúčastním) a že mě opravdu nikdo za to nic nezaplatil. To budu samozřejmě tvrdit s rizikem, že kdybych lhal, tak bych se dopustil křivé svědecké výpovědi.

Příkladem mu šel nedávno i bývalý prezident Václav Klaus. Ten o těchto demonstrantech také prohlásil že se z Moravy sváží zadarmo zaplacení lidé. Když na něj byla za tento výrok podána žaloba, tak se v televizi svérázně omluvil: "Nezakládá-li se tato informace na pravdě, pak se za její užití v televizním rozhovoru omlouvám."

Přirovnávám to k tomu, že bych o panu bývalém prezidentovi prohlásil že je rozhledem velmi omezený ruský agent a nezakládá-li se tato informace na pravdě, tak se za ní omlouvám.

O našem současném moudrém panu prezidentovi a jeho tvrzení o článku Ferdinanda Peroutky umístěném vlevo dole snad ani není třeba už více diskutovat.

Všichni tři pánové mají jedno společné. Taková lidská vlastnost. Zbabělost? Slabost? Srabáctví? Prostě nejsou ochotni přiznat svou chybu, případně jí nějak napravit. A to má být výkvět národa.

Tak jen doufejme, že ten národ není stejný jako tito tři stojící dnes, nebo dříve, v jeho čele.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pátek 6.9.2019 12:28 | karma článku: 35,18 | přečteno: 1166x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 19,63

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11