Zachrání nás korespondenční volba?

To je zase diskusí a řevu. Prý to pomůže tomuhle a proto dnes nechci, i když dříve ano. To tenkrát zase mohlo pomoci mě. Prostě česká klasika.

Tak si to shrňme.

1. Možnost zneužití. Prý ovlivnění přáteli nebo příbuznými. Není nic jednoduššího než zajít opravdu volit, nebo požádat o přinesení urny. Takový hlas by automaticky nuloval korespondenční volbu.

2. Máme zde argument, že Češi v zahraničí by pomohli vládním stranám, tak proto určitě ne. Tak já se ptám: máme někomu znemožnit volit, protože má ten a ten politický názor? Budeme tuto logiku aplikovat i v tuzemsku?

3. Bohužel jsem už několikrát nevolil, protože jsem byl v zahraničí. Turisticky. A chtěl jsem. Proč mi to není korespondenčně umožněno? Hlas by platil pouze pro obálky, které by opravdu byly odeslány ze zahraničí, nikoliv z tuzemska.

4. Pokud to prý umožňuje volební podvody a zneužívání, tak země, kde je korespondenční volba, podvádí a zneužívají jí? Které to jsou? A jak se ty podvody projevují? Je to nesmysl a pokud tvrdíme, že budeme podvádět, tak to vypovídá o autorovi takových výroků, jak uvažuje.

Je to jen o technických detailech a o ničem jiném. Vše ostatní je typické čecháčkovství, včetně některých učitelských bloggerů zde.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pátek 15.12.2023 9:08 | karma článku: 31,90 | přečteno: 2888x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,23

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11