Už se zase poníženě plazíme před Moskvou

Tahanice kolem ředitele BIS Koudelky nejsou o ničem jiném, než o tom, jestli tu necháme nadále ruské agenty pracovat, včetně destrukční činnosti typu Vrbětice, nebo se tomu sebevědomě postavíme.

Není tajemstvím, že odhalení pachatelů výbuchu ve Vrběticích a následné vyhoštění mnoha ruských "diplomatů", ve skutečnosti agentů, byl parádní kousek ze strany BIS. I desinformační scéna na internetu hodně zeslabila. A není tajemstvím, že toto celé vadí hlavně našemu moudrému prezidentovi republiky a politickým stranám, které stanoviska Moskvy rády papouškují a ještě raději by se jimi řídily. Konkrétně jde o SPD a KSČM.

Premiér Babiš měl v těchto týdnech před sebou dvě jmenování - nového nejvyššího státního zástupce a ředitele BIS. A obě jmenování šalamounsky posunul na dobu po volbách. Nechá to na novou vládu.

V případě nejvyššího státního zástupce je tato věc pochopitelná. Protože názory politiků na různé kandidáty se různí. Ale v případě ředitele BIS Koudelky je toto naprosto nepochopitelné. Kdo si Andrej Babiš myslí že bude po volbách vládnout?

Jeho ANO? Tak pokud by nebyl s prací Michala Koudelky spokojen asi by ho nenavrhoval několikrát do generálské hodnosti. Piráti a STAN nebo koalice Spolu? Obě uskupení Michala Koudelku plně podporují.

Takže Andrej Babiš asi předpokládá po volbách vládnutí s KSČM a SPD? To je jediné logické vysvětlení jeho váhání. A potenciální voliči ANO by si měli uvědomit, co asi Andrej Babiš chystá za koalici po volbách. Jinak všechny rozhodující politické proudy Michala Koudelku podporují.

A tak jediný, kdo je proti němu, je prezident a dvě extremistické strany SPD a KSČM. To jsou všechno centra blízká Moskvě. A nad touto situací si v Moskvě určitě mnou ruce, protože Koudelka jim pěkně šlape na prsty. Mají jistě radost, protože se tu zase skáče podle jejich not. Tak jako dříve.

A kdo za to může? Stačí se podívat do Lánské obory. Pro takového člověka nemám slušný výraz.

-------

Byl jsem v diskusi upozorněn na omyl. Pan Stříž už byl jmenován. Za chybu se omlouvám. Nic to ale nemění na nechutnostech, které se odehrávají v souvislosti s jmenováním p. Koudelky. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 16.8.2021 4:51 | karma článku: 31,40 | přečteno: 842x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 14,88

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11