U nás se atentáty na politiky dělají hezky česky švejkovsky

Místo kulek létají vajíčka. Ale našim politikům se po kulkách evidentně stýská. A teď to vypadalo, že už se bohužel toto stane i u nás. Naštěstí bylo vše úplně jinak. 

Začal s tím už náš moudrý pan prezident Zeman, když chtěl potenciální odpůrce pošťochnout k nějakému činu a sdělil, že politici končí buď odstoupením, nebo kalašnikovem. Měl asi prognosticky na mysli nějakého nejmenovaného politika, který později prohlásil: "Neodstoupím. Nikdy, nikdy, nikdy. Zapamatujte si to!" Citace není úplně přesná, ale vyjadřuje podstatu.

Nepomohlo to. Léta se žádný atentát nekonal.

Až před několika dny onen chrabrý politik prohlásil (doslova): „Včera sem přišel takovýhle borec a chtěl mě napadnout, měl tuhle kudlu, tu pistoli a policie ho zpacifikovala na vrátnici. I to se stává.“ A je to tady, zděsil jsem se. Už spadneme na úroveň mnoha jiných zemí, kde silová řešení bývají běžnou součástí života.

Atentátník na to šel zpříma a šel rovnou do vrátnice politikova úřadu. Profesionální zabiják přeci ví, že pod svícnem bývá tma. Sice se tvářil nevinně a jen že chce předat dopis, ale při prvních pochybnostech o tom, že by prošel turniketem u vchodu, odkryl bundu a pod ní byla pistole. Jako správný profesionál se domníval, že pohled na toto zařízení přítomnou ochranku uvede do stavu šokového zmrtvění a on prorazí. Asi trošku nepočítal s tím, že ochranka pozná na první pohled, že se jednalo o pistoli plynovou. Ale i mistr atentátnický profesionál se utne.

A jelikož tento „Šakal“ ví, že se nesmí nic ponechat náhodě, měl u sebe i nějaký ten nůž jako doplněk arzenálu. Naše bdělá ochranka, která má své zkušenosti s pacifikací podobných individuí již například z návštěvy čínského prezidenta, či zamezování pořizování nevhodných fotografií našeho vrchního velitele armády, ale bleskurychle zasáhla a útočníka odzbrojila.

Útočník byl zajištěn a okamžitě transportován do příslušného zařízení. O nebezpečnosti atentátníka, jeho záludnosti a profesionální výbavě svědčí i to, že je již několik dnů zavřen na zkoumání v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Ale konečně mohou naši nejvyšší tvrdit, že i na ně je pořádán hon.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | neděle 5.12.2021 16:56 | karma článku: 30,64 | přečteno: 631x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 19,63

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11