To není rasismus, to je strach

Jsem rasista když do tramvaje nastoupí skupina snědších spoluobčanů, někteří se šátky přes ruku a já si podvědomě přitlačím ruku na peněženku? Já mám své zkušenosti, ale zastánci multikulti mají svou logiku. Ale tyto problémy jsou nic proti islámu.

            Naše společnost je už zaplaťpánbůh dobrých dvacet let postavena na svobodě slova. A naše společnost vychází z křesťanských tradic. Jejich nositel – církve, a mezi nimi největší katolická – jsou zde mezi námi. Mohu s církví souhlasit či ne, aktivně ji podporovat, mohu ji zesměšňovat, nebo velebit. Mohu být věřící nebo bez víry. Mohu cokoliv a nic mi nehrozí. A tak to je správně.

            A pak je tu náboženství zvané islám. Mnozí říkají, že je velice mírumilovné. Mně osobně stačí dva příklady – snaha rozšiřovat islám do světa a definice bezvěrců, které je potřeba zničit. Dozvíme se, že to není podstata islámu, že to jen několik fanatiků islám zneužívá, špatně vykládá apod. Hm, pak těch „několik fanatiků“ ale čítá miliony lidí včetně vlád některých zemí.

            Nejhorší je, že do Evropy už nákaza Islámu pronikla víc, než si myslíme. Bohužel zasáhla to nejpodstatnější, na čem naše civilizace stojí – svobodu slova.

            Pan Sobotka zakázal vystoupení pana Wilderse na půdě senátu. Podle prvního vysvětlení, protože pan Wilders je prý xenofobista. Podle stejného vysvětlení ho odmítl i majitel soukromého objektu v Praze, kam se měla jeho přednáška přesunout.

            Ale tady už je spíše na řadě důvod druhý – strach. Strach majitele objektu, že nějací islámští fanatikové na něj vyhlásí fatvu jako na pana Wilderse a celý život se bude bát o kejhák. Fatva je totiž údajně neodvolatelná, jak nám káže „mírumilovný“ islám.

            A ze stejného důvodu už určitě funguje určitá autocenzura u mnoha novinářů a politiků. Připomínám, že autocenzuru jsme zažili již před dvaceti lety a nechutně se vrací.

            Je několik odvážlivců, kteří umí pojmenovat věci pravým jménem. A když už se na ně nevrhnou islámští fanatici, tak určitě zastánci multikulti a označí je div ne za fašisty.

            Pouze v případě, kdy se lidé mohou vyjádřit anonymně, tak je jasně vidět, kde je mínění společnosti. Švýcarské referendum je toho jasným příkladem. A jsem přesvědčen o tom, že tak by to dopadlo asi bez výjimky v celé Evropské Unii, někde ještě mnohem výrazněji.

            Ústupky nikam nevedly a nevedou. Je potřeba říci jasně, že když zde někdo chce žít, tak se musí přizpůsobit se vším všudy, nebo táhnout domů. Označte mě za to za rasistu, ale tak to cítím.

            A pokud nějaká ideologie již způsobuje to, že zde pomalu začíná působit autocenzura na svobodu slova, tak podkopává naše nejzákladnější pilíře. A podkopávání nejzákladnějších pilířů nějaké společnosti se rovná vyhlášení války.

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 3.12.2009 15:48 | karma článku: 48,41 | přečteno: 18742x