Teď už se za svého prezidenta stydím tuplovaně

Netušil jsem, že proslovy hlavy státu mohou klesat ještě hlouběji. Vždy jsem si myslel, že to už je dno. Ale vždy jsem se nestačil divit, že může být ještě hůře. 

Příjmy z evropských fondů jsou podle prezidenta Miloše Zemana důvodem pro to, aby Česká republika zůstala součástí Evropské unie. „Peníze, peníze, peníze“ jsou podle Zemana pádným důvodem pro to, aby ČR společný evropský projekt neopouštěla. "Mé cynické vysvětlení zní tak, že v Evropské unii nejsme čistým plátcem. Z evropských fondů dostáváme velký objem dotací.“

            Ono členství v Unii samozřejmě není jen o dotacích, je i o jiných výhodách, ale to je dlouhé povídání a o tom tento blog není.

            Bohužel mi z toho vychází, že až se tok peněz otočí a my se staneme čistými plátci, tak bude čas Evropskou Unii opustit. Nebylo by pak čestnější z té Unie vystoupit hned? Asi ne. Zachováme se zase podle šablony čecháčství a vyčůranosti a ještě si nějaký ten groš zkasírujem a pak adyjé.

            Akceptuji vůli většiny národa a s trpkostí konstatuji, že toto je prezident této země z vůle té většiny. A pokud mu ještě dnes za jeho názory tito voliči tleskají, tak se jich musím zeptat:

- Chodíte se svým obchodním partnerem na oběd a tvrdíte mu, že je to fajn, když za vás ty obědy platí, protože až přestane, tak už s ním do restaurace nevkročíte?

- Jezdíte se svými známými na dovolenou a vychvalujete si společné chvilky, protože je vynikající, že oni to platí? Jinak byste s nimi nejeli ani náhodou.

- Říkáte pravidelně doma svému protějšku že je strašný, že se musí změnit, ale že to s ním ještě chvíli vydržíte, protože z něj kapou peníze?

           Já se tedy podle těchto vzorců nechovám. Já se naopak těším na tu dobu, až na tom budeme hospodářsky tak dobře, že budeme moci např. Bulharům a Rumunům pomáhat. A budu na to hrdý.

            Tak tedy jestli tyto řádky náhodou čte i někdo z EU mimo naši zem, tak za sebe říkám, že se za našeho prezidenta stydím. Nechci strkat hlavu do písku, protože jsem příslušník národa, jehož většina ho zvolila. Ale rád bych též podotkl, že je zde hodně lidí, kteří s ním nesouhlasí.

            Ale především všem národům v EU - promiňte prosím. Opravdu se hluboce omlouvám, je to trapné a ubohé.

            A ještě jedna maličkost. V případném referendu bych já pro vystoupení z Unie nehlasoval. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 15.9.2016 8:11 | karma článku: 41,59 | přečteno: 7931x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 19,01

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11