Tak co vy na tu korupci pane ministře?

Stává se to již pravidlem. Státní podnik vypíše veřejnou soutěž na nějakou zakázku a ty podmínky jsou jak šité na míru pro jednu konkrétní firmu. 

    Pak si toho někdo všimne, třeba Úřad pro hospodářskou soutěž, nebo nějaké noviny, soutěž je zrušena a připraví se jiná. To slyšíme skoro každý měsíc. A tím to končí. Ale mně tam chybí k tomu „A“ to pověstné „B“. Kdo za to může? Proč to udělal? Zadarmo? Nenechte se vysmát.

            Naposled České dráhy – nejen státní podnik, ale státní podnik věčně dotovaný ze státního rozpočtu, tedy z peněz nás všech – vypsal výběrové řízení na tisk jízdenek. Parametry byly jak šité na míru firmě Epos Želechovice. Státní tiskárna cenin – tedy také státní podnik, kde bychom měli mít všichni zájem aby vydělával – který jízdenky tiskl až doposud, neměl vzhledem k zadávacím kritériím v soutěži šanci. Příklad korupce jak vyšitý.

            Takže kde jste vy všechny protikorupční aktivity? Kde je protikorupční hnutí ANO a jím nominovaný ministr dopravy Ťok, pod kterého České dráhy spadají? Kde je pan Janeček a jeho protikorupční fond? Kde je naše policie a naši slavní státní zástupci, kteří kvůli pár nezdaněným kabelkám dokázali shodit vládu?

            Ta soukromá firma buď někomu zaplatila, že zadal parametry výběrového řízení, jak je zadal. Nebo někomu slíbila podíl na budoucích profitech ze zakázky. Nebo prostě patří známým. Ale v každém případě, tak jak, bylo výběrové řízení vypsáno, tak to určitě nebylo v zájmu státní kasy. Parametry výběrového řízení zadal nějaký úředník. On o nich rozhodl, nebo měl pokyn nadřízeného? Ten to vymyslel, nebo dostal doporučení od vyššího nadřízeného, nebo přímo ministra?

            Těch zpráv o zrušených výběrových řízeních už bylo dost a dost. Mě ale opravdu zajímá to pokračování, tedy to vyšetřování. Ale zatím jsem o žádném neslyšel. To je to tažení proti korupci. Jenom proti někomu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 25.8.2015 12:06 | karma článku: 32,94 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 16,47

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11