Stejně je to příjemné mít za premiéra zbabělce

Je to takové zadostiučinění. Po té mnohaleté předváděčce co všechno umí, co zařídil, jak je nejchytřejší, co nám vydobyl, teď stahuje ocas a neví kudy kam.

Již dávno jsem se smířil s tím, že Andrej Babiš je neštěstím pro tuto zemi. Ale z vůle voličů jím je a s tím se nic nedá dělat. Tak to beru jako fakt. Však on ani v jednom okamžiku nenechává nikoho na pochybách, že je ten správný muž na správném místě. I několik tisíc mrtvých v době epidemie zachránil. Mávnutím kouzelného proutku udělal z rychlostních komunikací dálnice a hned jich máme o několik stovek kilometrů víc. I ten nový povrch na D1 se počítá za novou dálnici.

Před minulými volbami zabránil krádeži lithia. A teď té krádeži zabrání zase. Nechápu. V Bruselu je velmi úspěšný ve vyjednávání, byť se s ním skoro nikdo nechce bavit. Ale vše je v pořádku.

A teď se bojí jmenovat nového šéfa BIS. A je jedno koho. Bojí se. Normálně se bojí. Bojí se zapšklého staříka na Hradě, kdyby mu nevyhověl. A bojí se voličů, kdyby mu vyhověl. Pan premiér je prostě zbabělec. A dělá mi dobře vidět ho takto v přímém přenosu, jak kličkuje a neví kudy kam. Rozhodný premiér by měl bouchnout pěstí do stolu a říci buď A nebo B. S tím, že s tím nebude souhlasit ten nebo onen.

Ale náš premiér je vnitřně rozpolcen. Obává se svých činů, tak je radši neudělá, byť by měl. Celá situace je mu jistě nepříjemná. Proč tedy nehodí ručník do ringu a nejde si užívat své miliardy na Bahamy? To nám už přeci sdělil: on neodstoupí nikdy! Tak mu tohle potupné divadlo při pohledu na jeho nerozhodnost ze srdce přeji. Tohle je třasořitka a karikatura na člověka v čele exekutivy státu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 9.8.2021 8:16 | karma článku: 31,62 | přečteno: 651x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,03

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11