Sorry, jako, vždyť to soud posvětil!

Bečva sice otrávená byla, ale nikdo za to nenese odpovědnost. Skutek jste sice udělali, ale trestné to není. Ano, to jsou slova našeho soudu.

Ta účelovost z toho čiší na sto honů. Ono již bylo podezřelé, že původně naplánované hlavní líčení až do Vánoc skončilo už teď. Soud tudíž musel mít jasno. Buď o vině nebo nevině, a další dokazování už nepotřeboval.

Jenže teď se ukázalo že existuje i třetí možnost. Dopředu bylo rozhodnuto, jak se s tím soud vypořádá. Nepřipomíná vám to něco?

Vrabci na střeše si cvrlikají, že Bečvu znečistila firma Deza z impéria Andreje Babiše. Už výroky jeho ministrů okamžitě po znečištění budily pochybnosti. A průběh celého vyšetřování, kdy se ztrácely důkazy, taky. Ale někdo řeku přeci znečistit musel. Tak se ukázalo na firmu Energoaqua a jejího ředitele Oldřicha Havelku.

Nastal standardní proces výslechů, dokazování, obžaloby, soudu. Ničení jednotlivce.

Ale přeci jen to asi bylo silné kafe i na všechny zainteresované od policie, přes státní zástupce až po soud a tak se vynesl naprosto přelomový rozsudek: udělali jste to vy, ale trestat vás nebudeme. Firma to způsobila, ale jejího ředitele zprošťujeme viny. To nemá chybu. Ani Kafka by na tohle neměl. A tak je impérium Andreje Babiše osvobozeno, viník je jinde, ale nikdo nepřijde k újmě. Takže vlastně spokojenost na všech stranách, ne?

Tohle je další kamínek do mozaiky, kam stále ještě sahají drápy Andreje Babiše i dva roky po jeho odstavení od moci. Pro mě je ten rozsudek jen potvrzením toho, že to Deza byla. Mohu to napsat, to je asi všechno. A rád svůj názor i napíšu. Kdyby soud prvního stupně a následně i odvolací jednoznačně rozhodl o vině Energoaquy včetně adekvátního trestu, věřil bych tomu. Tohle je o tom nažraném vlkovi a celé koze.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 23.10.2023 15:53 | karma článku: 32,73 | přečteno: 1112x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,23

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11