Šílenosti ČSSD

Kdysi za Špidly (Zdroje jsou), nebo Paroubka, jsem si myslel, že horší nápady a návrhy snad nemohou být. Opak je pravdou. Jdu do kolen.

           Návrh ministryně Marksové, že zaměstnavatel bude muset zajistit zaměstnanci takové pracovní podmínky, aby nebyl ve stresu, mě dostal. Teď už jen musíme definovat jednotku stresu. Řidič stojí v zácpě a nestihne dojet včas do skladu. Je ve stresu. Co s tím udělá zaměstnavatel? Na stole zazvonily dva telefony najednou. Prostě zákazníci se nedohodli, že jeden má zavolat o půl hodiny později, než druhý. Co s tím zaměstnavateli? Před pokladnou se tvoří fronta. Jedna pokladní při pohledu na pět lidí v klidu markuje, druhá při pohledu na tři čekající skoro kolabuje. Jsou manažeři, ať už krizoví, provozní, projektoví, či všelijací, kteří mají prostě řešení krizových situací a z toho vyplývající stres, v popisu práce. A mají ho zohledněn i v platu. Takže co je to stres? Každý má hranici jinde. Paní ministryně, jak si tu definici představujete? To bych rád viděl. Obávám se ale, že to neví ani paní ministryně.

            Druhý návrh o tom, že byt pronajmete pouze se souhlasem sousedů zde byl už mnohokrát probrán. Vezmu to jinak. Předpokládám, že tento návrh skutečně byl myšlen naprosto vážně a ani náhodou nešlo o pokus o vtip. Pak je účelem návrhu zákona jistě ochrana ostatních vlastníků bytů v jednom domě před hlučnými nebo nepřizpůsobivými podnájemníky, potažmo tedy sousedy. Ale co když je takový přímo majitel bytu? To bude chtít paní ministryně tedy i lustrování budoucího majitele od sousedů v případě že budu byt prodávat? Sousedé mi budou schvalovat případného kupce? Nebo při koupi jednotlivých bytů v novostavbě si budou majitelé vzájemně odhlasovávat koho mezi sebe vezmou a koho nikoliv?

            Tyto návrhy jsou tak absurdní že si říkám že snad jsou vysloveny pouze za účelem odvést pozornost od něčeho úplně jiného. Není přeci možné, že něco takového vysloví člověk, řekněme normální inteligence, nebo dokonce člen vlády. Ten účel musí ležet někde jinde. Pokud to ale neměl být jen zastírací manévr pro něco jiného, tak nás potěš pánbůh. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 21.3.2016 14:05 | karma článku: 33,77 | přečteno: 1403x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 19,63

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11