Ruský užitečný pomocník na Pražském Hradě

Ruský voják speciálních jednotek Dimitrij Sapožnikov přinesl další důkaz, že se Rusko přímo angažovalo v bojích na východě Ukrajiny. Uvedl to v rozhovoru pro BBC. 

   Podle Dimitrije Sapožnikova sehrály ruské oficiální jednotky v bojích na Ukrajině klíčovou roli. „Všechny vojenské operace a hlavně ty velké provádějí ruští vojáci pod vedením ruských generálů,“ řekl Dimitrij Sapožnikov BBC. A dále dodává:  „Kdyby vojenské operace nevedly vycvičené a disciplinované ruské oddíly, sami rebelové by území neobhájili.“ K celému tomu dodává, že již není potřeba tajit přítomnost ruských vojsk na východě Ukrajiny, protože to již připustili i nejvyšší ruští politici.

   K tomu pro připomenutí.

   Ministr zahraničí Ruska na tiskové konferenci v Ženevě dne 17.4.2014 na dotaz, zda je na východní Ukrajině až 40 000 vojáků: „Pokud jde o ruské vojáky, jsou na našem území“. Nebyla to náhodou lež? To již tehdy tušili skoro všichni, až na našeho hradního pána.

   Prezident Zeman 3. září 2014: „Zatím nebylo prokázáno, že na Ukrajině je ruská invazní armáda a já beru vážně prohlášení ministra zahraničí Sergeje Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou. Úvahy o tom, že tam sice jsou, ale jsou na dovolené, mi připadají poněkud komické, poněvadž v současné době je východní Ukrajina asi nejhorším místem na dovolenou.“

   Nemohu si pomoci, ale přichází mi na mysl takové to pořekadlo o užitečných idio… . K tomu dva citáty našeho pana prezidenta:

   Notoricky známý výrok Miloše Zemana v době jeho premiérství: „Pane redaktore, jen idiot nemění své názory“.

   Prezident Zeman na tiskovce 15.7.2013: „Pane redaktore, já své názory neměním.“

Autor: Tomáš Flaška | středa 1.4.2015 19:08 | karma článku: 29,98 | přečteno: 991x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 5,36

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11