Ruský nacionalismu, to je vlastně islámský extremismus

Splývá to do jednoho. Zkušenosti ukazují, že rozdíly mezi extrémní levicí a pravicí jsou pouze v názvosloví. Důsledky jsou stejné. Podobně mezi nacismem a komunismem.

A nejnověji to vidíme v případě ruského expansionismu a pocitu nadřazenosti a islámského fanatismu. Předseda čečenského parlamentu Magomed Daudov prohlásil: „Prezidente Vladimire Putine, Ramzan Kadyrov a naši bratři brání islám. To je první a nejdůležitější. Brání naše hodnoty. Brání vznešenost Všemohoucího. Ramzan Kadyrov, vůdce Čečenska, hraje v tomto džihádu hlavní roli, stejně jako všichni velitelé pod jeho vedením. Je to především kvůli víře ve Všemohoucího, kvůli našim duchovním hodnotám a našemu jazyku“ a dodal „dá-li Bůh, není pochyb o tom, že dobudeme Doněck, Mykolajiv, Cherson, Oděsu. Pokud nás Vladimír Putin nezastaví, dá-li Bůh, dorazíme neporaženi až do Berlína. Bezpochyby vyhrajeme.

S úsměškem vzpomínám na všechny ty, co zasněně v minulých létech hleděli k Moskvě s nadějí, že to je alternativa vůči Evropě otevírající se islamským uprchlíkům. Jeden místní komentátor dokonce v roce 2016 napsal: „Ještě stále někdo tvrdí, že Rusko je pro Evropu větším nebezpečím než Islámský stát?“ Odpovím za něj. Rusko není větším nebezpečím, protože oboje je jedno a to samé.

A v souvislosti s návrhem islámské čečenského pohlavára s pochodem na Berlín musí úplně zamrazit z vyjádření bývalého ruského prezidenta Medveděva, dnes stále vlivného funkcionáře v ruské věrchušce: „Myšlenka trestat zemi s jedním z největších jaderných potenciálů je absurdní a představuje hrozbu pro existenci lidstva.

Jinými slovy nejen slova, ale i skutky současné ruské garnitury budou bez trestu. Je to tak vůbec poprvé v dějinách lidstva, co jaderná mocnost nehrozí použitím jaderných zbraní jako odvetného prostředku, ale používá je jako ochranu svých zločinných skutků. A je jedno jaké budou. Prostě absolutní beztrestnost.

Tohle do budoucna chceme? Není už čas tedy zapřemýšlet o tom, že mají dostat co chtějí a holt přežije pár pralesních národů? Zdá se mi to pořád lepší, než s takovýmito lidmi planetu sdílet. Či lépe řečeno se jim klanět a plazit se před nimi po zemi a dělat vše po jejich.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 7.7.2022 7:44 | karma článku: 31,25 | přečteno: 648x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 17,47

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11