Na Ukrajině jde už nepokrytě jen o genocidu

Obě strany konfliktu na Ukrajině se vzájemně neustále obviňovaly z nedodržování příměří dohodnutého v Minsku. A najednou se dozvíme, že povstalci dobyli doněcké letiště. 

   Ta otázka je pak už jasná: tak kdo tedy v době příměří vlastně útočil? Je jasné že povstalci by proti pravidelné ukrajinské armádě těžko slavili nějaké úspěchy, kdyby neměli materiální dodávky z Ruska. To jsou asi ty tzv. humanitární konvoje. Ruské matky si stěžují, že jejich odvedení synové musí na vojně podepisovat profesionální závazek, aby mohli být posláni na Ukrajinu. Za padlé pak Rusko pozůstalým vyplácí milion. Ale Rusko se údajně na Ukrajině vůbec neangažuje, jak v týdnu naposled zopakoval ministr zahraničí Lavrov, kterému bezmezně věří náš pan prezident.

            S jídlem roste chuť a tak velitel povstalců prohlásil, že žádné příměří už nebude. Zjevně má těch tanků z Ruska už dost, aby nemusel nic takového podepisovat a mohl se v klidu vrhnout do dalších bojů. Dosavadní příměří mu sloužilo jen ke konsolidaci sil. Včera přidal prohlášení, že zajatce brát nebudou. Z toho mrazí. To znamená, že každý obklíčený, zraněný, zajatý ukrajinský voják bude okamžitě popraven. Moskva mlčí, protože se na Ukrajině prý vůbec neangažuje.

            Takže se můžeme těšit na zvěrstva a válečné zločiny. Není pochyby, že když Rusko dodávky nepřidusí, že se bude postupovat celou Ukrajinou. O to zjevně Rusku jde. A zastaví se to kde? 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | sobota 24.1.2015 12:13 | karma článku: 25,06 | přečteno: 2255x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 15,44

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11