Miroslav Kalousek místo Miloše Zemana

To je už daný fakt. A je jedno co si o tom budou myslet voliči. Ostatně i zákon o přímé volbě prezidenta může Parlament případně změnit. První krok už byl oznámen. 

Miroslav Kalousek nahradí Miloše Zemana v pravidelných hovorech na TV Barrandov. Společně s Jaromírem Soukupem bude každý čtvrtek rozebírat aktuální témata. Tak nevím, komu z těch dvou hráblo více.

Pokud si Miroslav Kalousek myslí, že nějak pomůže TOP09, tak se asi šeredně mýlí. Obdivovatele TV Barrandov nepřesvědčí a že by se někdo z voličů TOP09 začal kvůli němu na TV Barrandov dívat, o tom silně pochybuji. A jestli si myslí, že tímto by třeba mohl udělat první krok ke kandidatuře na prezidenta, tak ano, nezklamal. V politice pobavil vždy a zjevně nevyšel ze cviku.

To s Jaromírem Soukupem je to jiné. Asi už zoufalstvím neví, jak tu televizi, která má jednoho majitele, jednoho režiséra, jednoho herce, jednoho moderátora a jednoho klauna, nějak pozvednout. Sledovanost je zoufalá a peníze jsou peníze, věřitelé nepočkají. Ale asi to bude docela zajímavé téma pro nějakou mediální radu, jestli je to vysílání vyvážené, když bude zaznívat názor jenom jedné strany. A to každý čtvrtek. Tahle figurka samojediného všehodělníka TV Barrandov je vůbec veselá. Kvůli penězům je ochoten o 180° otočit svůj politický názor. Kdo někdy zaznamenal jeho hovory s Milošem Zemanem, tak ví o čem mluvím. Pro peníze vše. Bezpáteřnost příkladná.

Jsem zvědav, jestli při hovorech s Miroslavem Kalouskem bude pan Soukup také, jako dříve při hovorech s Milošem Zemanem, pokorně sedět na kraji židle, ruce zdvořile v klíně, hltat každé slovo svého hosta, klást domluvené otázky a ukazovat jak si ho váží a že mu nesahá ani po kotníky. Jeho host bude naopak rozvalen v celé své šířce v pohodlném křesle a žoviálně, nadřazeně a milostivě bude samojedinému moderátorovi pořadu odpovídat. A asi bude možná zajímavé sledovat i reakce čínských spoluvlastníků.

Je vidět, že střídání na Pražském Hradě je za dveřmi. Zatím tedy probíhá na jednom obskurním televizním kanálu.

Autor: Tomáš Flaška | sobota 13.3.2021 16:27 | karma článku: 42,82 | přečteno: 7974x