Los Angeles

Los Angeles je megapole s několika miliony obyvatel. Tu protínají až osmiproudové dálnice (v jednom směru!). A při tom všem jsme nějak nenašli moc míst, která bychom chtěli vidět.

Nejdříve jsme autem vyrazili po okolí. Začali jsme známými plážemi v Santa Monice. Ale rychle jsme zdrhli. Na koupání to nebylo, ale především známé dřevěné přístavní molo byl jeden velký cirkus a lunapark. Opravdu nic pro nás.

Santa Monica.

Pak jsme přejeli do Beverly Hills. Neměli jsme konkrétní adresy boháčů a ani jsme je mít nechtěli. Tak jsme se jen náhodně projeli pár uličkami a sem tam něco nafotili.

Samotné centrum Los Angeles se nazývá Downtown. Je to ale jen blok dech beroucích věžáků. To nejstarší co vidíte je staré ani ne 100 let.

Metrem jsme přejeli do Hollywoodu. Když už jste tady, tak to vidět musíte. Nejznámější je tu asi Dolby Theatre, kde se každoročně předávají filmové ceny Oscar. Netušili jsme, jaký to bude masakr. A to byla sobota. Dalo se sotva projít. Je šílené, že lidstvo šílí po hercích. Kdyby se toto odehrávalo kvůli lidem, co vymysleli např. významné léky, posunuli lidstvo do kosmu apod., tak bych to chápal. Ale toto vše kvůli hercům?

 

 

Nastal den odletu. Vyhlídková terasa na letišti vypadala opuštěně. Přesto jsme jí zkusili zvenku obejít, až se nás vevnitř policista zeptal, co tam vlastně chceme. Bezelstně jsme mu odpověděli, že podívat se na vyhlídkovou terasu. Neváhal. Zapsal si naše "ID" (dali jsme mu řidičáky), vstal, šel s námi ven, odemkl dveře a řekl nám že máme jít po schodišti až nahoru. A abychom byli do hodiny zase zpátky. Prostě zážitek. Terasa jen pro nás a spousta fotek letadel.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 2.6.2015 18:53 | karma článku: 14,55 | přečteno: 502x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,23

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11