Jak to asi bylo s Vrběticemi a BIS?

Trochu si zaspekuluji, ale domnívám se, že velmi pravděpodobně. Ono to do sebe všechno moc pěkně zapadá.

Na Hradě u prezidenta Zemana se netrhly dveře s různými pochybnými figurkami. Jeden tam měl vlastní kancelář, spolupracoval s ruskou firmou a novináři dokonce vyfotili, jak má obal mobilního telefonu s portrétem Vladimira Putina. Zjevně velký obdivovatel.

Pak tam byl třeba takový, který si udělal z eráru dojnou krávu. Nějaký vypůjčený stan je pouze třešnička na dortu.

Vše to pokrýval velký oznamovatel, který ty, co to považovali za nefér, označoval za fašisty a dnes se snaží dělat, že on nic, on muzikant.

Šuškalo se i, že ti všichni a mnozí další měli na Hradě přístup ke všem utajovaným zprávám, tedy například i té o Vrběticích. A kde asi tudíž její kopie skončila si jistě umíme domyslet.

Věděla to i BIS a chystala na Hradě přepadovou kontrolu. Podle otisků prstů na utajovaných zprávách by se zjistilo, kdo všechno je měl v ruce. Připomenu, že onen zmiňovaný propůjčovatel stanů nemá bezpečnostní prověrku do dnes. A o obdivovateli ruského prezidenta o tom snad ani není potřeba psát.

Jenže, jako skoro v každé organizaci, i v BIS jsou tací, kteří by rádi šplhali nahoru. A je jedno jak. A tak  jeden (nebo jedna) z nich se rozhodl zavděčit panu prezidentovi Zemanovi v domnění, že mu to jednou v kariéře pomůže, a chystanou přepadovou kontrolu jaksi potichu do ouška prezidentovi vyžvanil(a). A mohlo tudíž dojít ke skartaci všech materiálů, aby z nich nikdo a nikdy nemohl sejmout otisky prstů.

Pan prezident, známý svou pomstychtivostí, nemůže šéfovi BIS přijít na jméno, nikdy ho nepovýšil a jeho lidi označil za čučkaře. Vzhledem k tomu práskači se bohužel nemýlil.

A teď už jen počkat na 9. březen až Miloš Zeman opustí svůj úřad a nebude moci udělit žádnou milost. Kolik lidí myslíte, že policie v tom okamžiku z něčeho obviní?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 23.2.2023 9:58 | karma článku: 31,97 | přečteno: 1209x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 19,63

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11