„Great people“ řekl o nás Trump

A premiér Babiš z toho má Vánoce, jak hovořil s jedním z nejvýznamnějších státníků světa. Kdo znáte aspoň trochu Američany, tak tušíte o co jde.

Američané jsou velmi pozitivně naladěni. Vše je perfect, samý úsměv, samá chvála, i když ani netuší o čem mluví. Když jsme se takhle jednou ubytovali v Los Angeles tak po sdělení odkud jsme, jsme se dozvěděli že to je great, že má dnes ještě další hosty z Czech republic, a to z Rio de Janeiro. Úsměv šel majiteli motelu od ucha k uchu a myslel to smrtelně vážně.

Tak si dokážu představit, že když se sešlo pár desítek státníků, tak mezi nimi procházel i Donald Trump, s každým si krátce potřásl rukou, usmíval se od ucha k uchu a tvrdil že je to perfect, že jsme se setkali, a že v Czech republic (Hungria, Norway, Senegal, Niger ...) jsou great people. A americký prezident to jistě myslel upřímně a vážně. Akorát že netušil s kým a o čem právě hovoří, o tom jsem přesvědčen. O ničem jiném se nehovořilo, protože to by se premiér určitě pochlubil. On hovořil pouze o "Great people" jak nás Donald Trump pochválil. 

Doufejme, že to tak skutečně bylo. Protože kdyby náhodou náš pan premiér měl s americkým prezidentem skutečně nějaké vážnější jednání, tak by to byla těžká rána našemu prezidentovi. Ten by mohl začít žárlit, protože přes veškerou snahu všech jeho dvorních podržtašků se nějaké podobné setkání s americkým prezidentem ještě dojednat nepodařilo.

A co hůř, při své známé pomstychtivosti by ten vrtošivý stařík na Hradě mohl začít dělat premiérovi zase nějaké naschvály.

Ale takhle se tomu jednání mezi naším premiérem a americkým prezidentem můžeme usmívat od ucha k uchu jako Donald Trump a přát našemu premiérovi tu radost, jakou z toho „great“ setkání má.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 13.11.2018 8:36 | karma článku: 23,79 | přečteno: 687x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 19,21

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11