Brífink ke zdravotnímu stavu pana prezidenta

Jelikož mluvčí našeho prezidenta již asi nezvládá plně svou práci, převzala tentokrát jeho funkci prezidentova manželka, která před novináře osobně předstoupila a emotivně nám sdělila:

Vážené dámy, vážení pánové,

velice Vám děkuji za Vaši starost o zdraví mého muže. Věřte, že je to těžká situace pro mě, celou naši rodinu, nejbližší spolupracovníky a, i vzhledem k povolebnímu období, i pro celou naši zem. Můj manžel je velmi vážně nemocen. Lékaři stanovili diagnózu XXX a všichni si jistě sami dohledáte, že prognózy nebývají příznivé, ale nikoliv beznadějné. A to je to, co je nejdůležitější. Věřit a mít naději. I já věřím, že se můj muž v dohledné době vrátí k plnohodnotnému životu a bude moci zase naplno vykonávat svůj úřad. A proto vás chci požádat, mějte trpělivost, dopřejte mu klid a čas a doufejte v jeho brzký návrat společně s námi.

Děkuji vám. 

Kdyby to takto zaznělo, pro to bych měl pochopení a bral bych to. Bylo by to lidské, pochopitelné a akceptovatelné. 

Místo toho jsme se dozvěděli, že je Miloš Zeman nemocný a ať mu dopřejeme klid. Vzhledem k tomu humbuku, jak byl ohlašován brífink o „zdravotním stavu prezidenta“ jsme se zase nedozvěděli nic. Ani diagnózu, ani prognózu, ani nějaký časový rámec, ani aktuální stav. Akorát to nic nezaznělo z úst Jiřího Ovčáčka, ale prezidentovy manželky. A aby to mělo ten správný dopad, nezapomněla zmínit, že není první prezident, který onemocněl ve svém úřadu. Nevím, s kým ho chtěla srovnávat. S Gottwaldem? Se Svobodou? Nebo snad dokonce s Brežněvem? Se všemi by se nějaká podoba našla. Věřím, že nemyslela ani jednoho z nich. Osobně se domnívám, že to bylo jinak.

Tradičně v duchu hradní politiky tím chtěla opět plivnout jedovatou slinu na Václava Havla. Buď jí to někdo napsal, nebo to měla z vlastní hlavy. A o to by to bylo horší. Václav Havel byl možná nemocen vážněji (nikdo to nemůže posoudit, protože o nemoci Miloše Zemana se neví nic), ale všichni jsme věděli co se děje. A já například držel palce.

Současný prezident, ale hlavně jeho okolí, nesahá Václavu Havlovi ani po kotníky. Pokud si jeho jméno berou do úst, měli by si je hned vypláchnout.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 14.10.2021 16:27 | karma článku: 36,19 | přečteno: 1225x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 14,88

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11