A co takhle Koruna, Tomio?

Vlastenecký boj za českou Korunu proti Euru, který bohužel (a kupodivu) podporuje většina populace, bude mít možná podle předsedy SPD Tomia Okamury v budoucnu zajímavou dohru.

Euru se ubráníme a budeme čekat na zářné zítřky, tak si to alespoň myslí tento gigantický mozek předsedy SPD Tomia Okamury. Na semináři v Poslanecké sněmovně opět perlil: „Čím dříve z eurounijního Titaniku vystoupíme, tím lépe pro naše občany.“  Nic nového, dodávám. Brexit nám jistě ukázal cestu a již se těším na ta cla, která budeme platit všude kolem. Všichni sousedé jsou totiž členy EU. A vím o čem mluvím. Dělám Eshop pro firmu, která prodává do půlky Evropy. A vidím, co čeká potenciální zákazníky ze Švýcarska. Musí se zaregistrovat u dovozní firmy, která za ně vyřídí poplatek i DPH. Zboží pak namísto přímého odeslání zákazníkovi (jak po celé EU), posíláme té firmě, která zákazníka zkásne o poplatky a DPH navíc a pak mu zboží přepošle. To je ten důsledek pro ty obyčejné lidi, kterými se Okamura tak rád ohání. O firmách radši mluvit nebudu, ty by ho poslaly určitě někam.

Ale tento osvícený génius pokračoval: „Světovláda USA končí. Je otázkou času, kdy svět přestane obchodovat v dolarech a většina planety se stane členy uskupení BRICS, které vede Čína a Rusko“. No tak to bude úžasné. Dolar se stáhne, Euro nechceme, Rubl není směnitelný, a přes snahu ruské centrální banky se kurs stále propadá. Firmy mají povinnost odevzdávat "valutové" tržby.... . Kdo zažil socík, tak ví o čem je řeč. A čínský Jüan? Nevím, nesleduji. Ale pokud se naplní zářné předpoklady Tomia Okamury, tak všichni asi začněte pomalu studovat čínštinu, abyste znali aspoň číslovky. Nebo si tedy podržme tu českou Korunu až do posledního haléře a vnuťme ji světu jako mezinárodní platidlo. O tom to možná bude :-).

Asi se shodneme (možná s výjimkou mozkového trustu SPD a jeho klaky), že v Číně ani Rusku není svoboda slova. Není tam ani svoboda shromažďování, nebo nějakých protestů. Nemyslím si, že by v obou zmiňovaných zemích byla životní úroveň vyšší než v USA, nebo v jejich "vazalských" zemích. Ani si nemyslím, že kdybychom v době sféry vlivu Ruska odmítli postavit jejich radar v Brdech, že by to prošlo bez povšimnutí. Myslím, že bychom se k tomu odmítnutí ani nedostali.

Čína i Rusko jsou tradičním vojenským ohrožením pro své okolí. To nám imponuje?

USA teď (s Británií) zasahují proti Jemencům, kteří stříleli rakety na civilní lodě. Evropa (ta část co je vazalem USA) sice těžkopádně, váhavě, ale přeci jen něco začíná dělat. Lodní doprava kvůli tomu podražila čtyřnásobně a to pocítíme všichni. Nezaznamenal jsem ze strany obou "velmocí" (Číny a Ruska) ani náznak možnosti řešení této situace. Nechali by to prostě vyhnít. Naopak za pár let se zase dozvíme, jak se tam ty zločinné USA nezákonně namontovaly když tam neměly co dělat.

Tak nechápu co na odklonu od USA a příklonu k Číně a Rusku Tomio Okamura tak jásavě oslavuje. Opravdu chce pro české občany a firmy v mezinárodním obchodu místo Dolaru a Eura Rubl a Jüan? Opravdu mu imponuje kultura nesvobody a útlaku? To je u strany, která si říká, že podporuje přímou demokracii, docela pikantní.

Podle mě jsou Tomio Okamura a jeho podržtašky normální národní zrádci, nebo jenom prostě hloupoučtí. V jejich zájmu je, že přijmeme tu druhou variantu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 25.1.2024 8:06 | karma článku: 41,41 | přečteno: 3279x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,23

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11