Živě z Kavčích hor: Voldánová postřelena, Klepetko nezvěstný!

Poté, co se včera večer nepodařilo zakuklencům se samopaly, kteří obsadili budovu České televize, získat dokumenty, které před nimi ukrýval redaktor Karel Rožánek, došla ministrovi obrany, panu Alexandru Vondrovi, definitivně trpělivost a rozhodl se jít doslova přes mrtvoly!

"Chtějí válku? Budou ji mít!" prohlásil dnes v dopoledních hodinách rozhořčený ministr Vondra a vydal rozkazy, které naše země nepamatuje. Ve 14:00 tak k budově České televize začaly směřovat stovky po zuby ozbrojených příslušníku naší armády. Ulicemi Prahy se směrem na Kavčí hory valily kolony obrněných vozů, k vidění byly též desítky tanků a nebe nad Prahou bylo doslova poseté bojovými vrtulníky...

"Pokud nám redaktor Rožánek ani napodruhé nevydá dokumenty, které požadujeme, jsme připraveni použít i jaderné zbraně!" prohlásil ministr Vondra.

"Stojím plně za Sašou!" prohlásil stejně rezolutně premiér Nečas. "V žádném případě však nesmí být ohrožena demokracie v naší zemi!" dodal vzápětí.

"O to se nebojte, pane premiére!" ujistil ho ministr vnitra Radek John. "Když bude nejhůř, pomohou nám naši policisté. Až na několik tisícovek nespokojenců mám jejich plnou důvěru!"

V 16:00 se atmosféra v budově České televize začala postupně vyhrocovat. Bojovalo se zde o každou chodbu, o každou kancelář, o každou maskérnu. Největší boje probíhaly samozřejmě o hlasatelnu zpráv. K nejaktivnějším v tomto směru patřila Jolana Voldánová, kterou při obraně newsroomu zasáhl gumový projektil přímo do hlavy. Naštěstí se paní Voldánová stačila odplazit do bezpečí, kde jí bolestivé poranění pohotově ošetřil samotný ředitel České televize, pan Janeček. Bohužel, první ztrátu jsme přesto zaznamenali. Během své cesty od automatu s kávou se totiž ztratil Jolanin kolega, pan Bohumil Klepetko! S největší pravděpodobností byl zajat a v současné době je mučen a vyslýchán příslušníky armády. Poslední stopou, kterou po sobě Bohumil zanechal, byla nakousnutá bageta a rozlitý kalíšek s kapučínem, které byly nalezeny na chodbě nedaleko redakce zpravodajství...

Nyní je přesně 18:00 a dle posledních informací by se měl v nejbližších okamžicích k celé situaci vyjádřit i náš bývalý prezident, pan Václav Havel. Dá se tedy očekávat, že do celé causy vnese ještě větší zmatek a nejasnosti, tak jak to umí pouze on...

I přesto věřím, že se celá politováníhodná událost obejde bez zbytečných obětí na lidských životech a přeji nám všem klidný zbytek večera.

Z provizorního (zhruba 30 cm hlubokého) zákopu nedaleko budovy ČT, pro blog.iDNES.cz, Filip Fuchs

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Fuchs | sobota 12.3.2011 18:26 | karma článku: 23,49 | přečteno: 2429x