Tleskám nové vládě. Se zneužíváním stavebního spoření je konec!

Na začátku svého příspěvku se vám musím přiznat, že jsem nikdy žádné stavební spoření neměl, stejně jako ho nikdy neměl kdokoliv z naší rodiny. Již od začátku jeho vzniku mě totiž neskutečně vytáčelo to, že ho lidé nevyužívají k řešení svých bytových potřeb, ale většinou pouze k velmi výhodnému způsobu spoření...

S tím bude odteď konec!

Obdivuji proto naši novou vládu a zejména jejího předsedu, pana Petra Nečase, za to, že našli odvahu k tomuto kroku, který bude mít dopad na cca 5 miliónů stávajících smluv. A už slyším hlasy těch "potrefených hus": " Jste obyčejní gauneři!" nebo "Je to sprostá krádež!".

Ne, vážení a milí! Žádná krádež to není a o gaunerství už vůbec nemůže být ani řeč. Prostě a jednoduše, pryč jsou ty doby, kdy pro vás stavební spoření bylo jen výhodným způsobem spoření, navíc za přispění nás všech. Co jste si vůbec mysleli? Že vám budeme donekonečna sponzorovat vaše dovolené, nová auta či luxusní elektroniku, pořízenou právě ze státních příspěvků, respektive z daní nás všech?

To jste si opravdu mysleli, že vám donekonečna budeme tolerovat to, že si ve své vyčůranosti uzavřete nepočítaně stavebních spoření na svoje babičky, dědečky, tetičky nebo dokonce na sotva narozená nemluvňata?

Kdepak, přátelé. Jak se říká: Na každého jednou dojde! Teď došlo na vás a je to tak správně.

Ve volbách jsem dal svůj hlas pravici (TOP 09) s tím, že se konečně zastaví zadlužování našeho státu. Tajně jsem doufal, přál jsem si, ať tomu tak opravdu je. Ani v tom nejkrásnějším snu by mě však nenapadlo, že se nová vláda chopí žezla tak razantně a nekompromisně. Rozhodnutí o snížení státního příspěvku na stavební spoření je tím nejlepším řešením a celá vláda, v čele s panem Nečasem, má za to můj velký obdiv.

Přejme si, ať jí tento nastavený kurs vydrží co nejdéle. Cesta k ozdravení veřejných financí totiž jinudy nevede...

Autor: Filip Fuchs | pátek 2.7.2010 14:21 | karma článku: 21,23 | přečteno: 1625x