Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

miroslav.linda

5. 7. 2010 16:06
Souhlasím, ale jen napůl

Mají to udělat tak, aby se to týkalo všech smluv, ale nových např. až od 1.1.2011. Teď bych řekl, že je to nemorální. Jinak souhlasím, měli by se ořezat veškeré dávky a sociální výhody, Plomba u zubaře klidně za 450 Kč. Tam je jednoznačné, že ten člověk si to způsobil "sám". Jinak si nedovedu, že by měl cukrovkář doplácet více za insulin, nebo psychiatricky nemocný za třeba antipsychotika a platit si do toho nákladné léčení.

0 0
možnosti
SH

Nemesiss

4. 7. 2010 20:15
...velká slova - mnoho...!!!...myšlenka - žádná...!!!

..." Co jste si vůbec mysleli? Že vám budeme donekonečna sponzorovat vaše dovolené,nová auta či luxusní elektroniku,pořízenou právě ze státních příspěvků,resp z daní nás všech?"...pokud se domníváte, že ty 3000 Kč ročního příspěvku  jsou rozhodující pro koupi nového auta či luxusní elektroniky, tak jste trochu dost vedle. Nevím jak pro koho, ale pro mne tedy určitě ne...

..."To jste si opravdu mysleli,že vám donekonečna budeme tolerovat to,že si ve své vyčůranosti uzavřete nepočítaně stavebních spoření na svoje babičky,dědečky,tetičky nebo dokonce na sotva narozená nemluvňata?"...a co prababičky a pradědečci? - na ty jste zapomněl?...a kolik je pro vás "nepočítaně"? Za předpokladu, že každý má dvě babičky a dva dědečky a třeba i dvě tety, tak i s novorozencem je to 7 lidí...jste asi dost skromný - nebo spíše ....Rv

0 0
možnosti
JK

style

4. 7. 2010 9:27
PRAVDA

zrušte příspěvky státu úplně-neplní svou funkci...přenechte podobné aktivity na komerční sféře!!!

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

3. 7. 2010 12:13
Tak především krádež to je...

Ono je něco jiného zrušit příspěvek na stavební spoření a něco jiného je sebrat ho stávajícím uživatelům, kteří si zřídili spoření právě pro státní podporu.

Píšete o zneužívání stavebního spoření, což je pitomost. Pravidla jsou stanovena tak, aby se jednalo o plošnou podporu spoření jako takového (v 90. letech tu jiný produkt tohoto rázu prakticky nebyl), aby se lidé naučili spořit. Myslím, že časy státní podpory tohoto produktu měly skončit už dávno. Ale aby někdo kontroloval využití peněz ze stavebního spoření? Už vidím chudáky lidi v moci úředníků a jejich provizí, aby vše bylo OK.

Kalousek není pravicoví, je to obyčejný technokratický účetní, který hledá, kudy vytáhnout z našich kapes další peníze. Ty ze státní podpory stavebního spoření jsou rovněž naše, protože jsme do smlouvy vstoupili za daných podmínek. To Kalousek moc dobře ví a nebylo možné podporu zrušit, tak na ní uvalí daň. Legitimní nástroj státu jak okrást své občany. To bych čekal spíš od socanů.

0 0
možnosti
H

hafusak2

2. 7. 2010 20:41
A co takhle počítat trochu jinak?

Třeba tak, že když někdo má SS, tak vkládá každý měsíc dejme tomu 1.000,- Kč. Těch spoření je údajně 5 milionů. Kolik peněz do něj tedy každý měsíc přiteče? Navíc je zde jistota, že vklady /zúročené a s příspěvkem/ budou vyplaceny až za 5 let. To zatraceně dlouhá doba na to, aby se ty penízky patřičně otočily a něco vynesly - i bankám i státu. Jakmile spoření ztratí svou atraktivitu a výhodnost, každý se na něj vykašle - a potom teprve budou penízky chybět. Jenže tohle asi někdo nedomyslel. Vypadá to, že pro dnešní talíř slepičí polévky se zabíjí slípka snášející zlatá vejce.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

2. 7. 2010 18:55
autore

nejsou y houby otravene, ze nevite jestli jste pro sporeni nebo proti nemu ;-)

0 0
možnosti
N

nobi

2. 7. 2010 18:16
nevím

co tu někteří nadáváte. To jako střadatel má při vyplacení stavebka jít s příspěvkem nejlépe v igelitce na vládu a snížit tak dluh státu? Při podepisování smlouvy předpokládám určitý výnos a na tom není nic amorálního. Vy ovce!

0 0
možnosti
N

nobi

2. 7. 2010 18:18
Re: nevím

to platí především na ovci autora.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 7. 2010 18:05
Všem chytrým přispěvatelům, např.

bob-anovi, SocPradatoru, petrphu, strýčkovi (tomu ovšem zbytečně), martinové, dekramovi a dalším:

Příspěvek na stavební spoření přišel v roce 2008 na 13,3 mld. Kč. Samozřejmě na dluh!   Předpokládáme-li, že na dluh byl stavební příspěvek od roku 1997, kdy se objevily schodkové rozpočty, a že platba byla v průměru 9 ÷ 10 mld., je zadlužení státu je z příspěvku na stavební spoření v letech 1997 ÷ 2009 minimálně 110 ÷ 120 mld. Kč. Tedy 10 % celkového dluhu vytvořily příspěvky na stavební spoření. Ovšem z dluhu se platí úroky.  ČR platí kolem 3,8÷3,9 %.   Za oněch 12 let tedy dělá úrok (průměrná jistina 110/2 = 55 mld.) 25 mld. Kč. Úrok z úroku (který se stal dluhem) raději nepočítám.  Takže v současnosti jedné části žití nad poměry - příspěvku na stavební spoření děkujeme za část státního dluhu ve výši 135 ÷ 145 (spíše však až 150) mld. Kč.  Což nás stojí ročně jen na úroku kolem pěti a půl miliardy korun.

A vy chcete tento dluh každoročně navyšovat ještě příspěvky ve výši asi 14 mld. Kč.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 7. 2010 18:11
Re: Všem chytrým přispěvatelům, např.

Shrnuto:  Dodnes vytvořil příspěvek na bydlení dluh cca 140 mld. Kč. Na úrocích z tohoto dluhu zaplatíme ročně přes 5 mld. Kč (rok co rok).

Někteří přispěvatelé požadují, abychom dalším ponecháním příspěvku dále zadlužovali stát cca 14 mld. Kč ročně (a potupně i navyšujícím se úrokem). Nenapadne je ptát se, kde peníze vezmeme, případně jak draho nás později ta rozhazovačnost přijde.

Jedná se o typické myšlení politiků některých stran a zejména schopnost těchto politiků propagandou dokonale naučit tyto lidi nepřemýšlet (respektive myslet jen na dnešek a dost).

0 0
možnosti
MK

Bob-an

2. 7. 2010 17:22
Jste trochu mimo

To ze se stavebni sporeni vyuziva i na jine veci nez na bydleni neni zadne zneuziti systemu, ale zamer a nezbytna soucast systemu! Kdyby stavebko nebylo neucelove tak by ho melo nekolikanasobne mene lidi nez ted a sporitelny by nemely prostredky na poskytovani uveru.

To ovsem nic nemeni na tom ze produkt jaky je nase stavebni sporeni je v dnesni dobe naprosto zbytecny a silne predrazeny.... tech par korun co clovek mozna usetri oproti hypotece, se musi nekolikanasobne zaplatit ze statniho rozpoctu na podporach...

0 0
možnosti
JA

SocPredator

2. 7. 2010 16:43
To neznamená, že tě neočešou v druhé vlně

tím sis nijak nepomohl, žes neměl stavebko. A tomu rozpočtu s deficitem 135 mld. tleskáš také? Pro třísku nevidíš trámy Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.