Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čeští lékaři se v Německu chovají doslova jako dobytek!

Je to pár dnů, co jsem se vrátil z Německa, konkrétně z Landshutu, kde jsem byl spolu se svou manželkou a s našimi třemi dcerami na návštěvě u mého otce a jeho rodiny. Strávili jsme zde nádhernou vánoční dovolenou, včetně Štědrého dne...

Bohužel, téměř pohádkovou vánoční atmosféru narušil zážitek, na který zřejmě do smrti nezapomenu, i když bych ho nejraději ze své paměti co nejrychleji vymazal...

26.prosince jsme totiž využili pozvání do restaurace od velmi dobrých německých přátel mého otce. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o pozvání na večeři, ale o pozvání na oběd, vzali jsme s sebou i všechny tři naše dcerky (4, 6 a 8 let). Atmosféra v restauraci byla velice příjemná, slavnostní, prostě sváteční. Obsluha byla též velmi milá a ochotná. Celkově na nás restaurace působila přívětivým, až rodinným dojmem. Již během pročítání jídelního lístku mě však přece jenom něco zarazilo, či spíše překvapilo. Od plně obsazeného stolu pod oknem jsem totiž zaslechl... češtinu! Ovšem ne ledajakou češtinu. Jednalo se o urážky a nadávky na adresu obsluhujícího personálu toho nejhrubšího zrna. Snad nejslušněji zněla věta: "Tak kde se couráš s tim pivem, ty německá krá..!" Sami si tedy dokážete představit, jakých dalších sprostot nezůstali ušetřeni ostatní návštěvníci restaurace, včetně našich malých dcer...

Když asi po půl hodině dorazila před restauraci přivolaná hlídka tamní městské policie, byli všichni čtyři namol opilí muži vyvedeni před restauraci, kde nastoupili do přistaveného sanitního vozu a ihned byli odvezeni na záchytnou stanici. Vše se samozřejmě neobešlo bez nadávek a urážek, a to jak v češtině, tak i v němčině. Jeden z opilých čechů venku na ulici dokonce vzteky plivnul(!) do tváře stařenky, která náhodně procházela kolem restaurace...

Jakmile se situace v restauraci uklidnila, zajímalo nás, co to mělo znamenat. Pan Horst, náš hostitel, pouze mávl rukou a začal mi vysvětlovat, že je to u nich naprosto běžná věc. Že není dne, kdy by několik opilých čechů nebylo převezeno na tamní záchytku. Pochopitelně mě zajímalo, o koho se jedná. Co jsou zač tito hulváti? Pan Horst mi vysvětlil, že se jedná o české lékaře, kteří v průběhu let přicházeli do Německa z českých nemocnic, aby si finančně polepšili. Bohužel, svou aklimatizaci na nové podmínky tak trochu nezvládli. Pan Horst mi sdělil, že zatímco v Česku museli tito lékaři pracovat i 300 hodin měsíčně a pobírali "směšných" 40 až 50 tisíc korun hrubého měsíčně, u nich v Německu jim bohatě postačí odpracovat 35 hodin týdně, tedy nějakých 140 až 150 hodin měsíčně a jejich plat je oproti platu v Česku doslova královský, tedy něco mezi 6 až 8 tisíci Euro!

Výsledkem toho všeho je stav, kdy čeští lékaři, pracující v Německu, mají spoustu volného času, nudí se, a když se k tomu přidá v přepočtu 150 až 200 tisíc korun měsíčně, potom je neštěstí v podobě nezřízených mejdanů a několikadenních pitek, na světě...

A co z mého otřesného zážitku s českými lékaři v německé restauraci plyne? Velice smutná věc. Pokud totiž tato skupinka sprostých a opilých českých lékařů měla představovat jakýsi předvoj a reprezentativní vzorek oněch více než 3 000 lékařů, kteří se chystají odejít do zahraničí, potom již nyní všechny německé občany, kteří s nimi přijdou do styku, upřímně lituji. Bohužel, tito lékaři si zřejmě neuvědomují, že svým hulvátským chováním dělají nepěknou reklamu i nám ostatním. Platí totiž pravidlo, že podle toho, jak se v cizí zemi chovají čeští turisté a češi, kteří tam pracují, tak přesně takový obrázek si tamní obyvatelé udělají o celém národu.

Pokud nám tedy, vážení lékaři, chcete dělat v zahraničí ostudu, tak si klidně odejděte. O jedno vás ale prosím. Už nikdy se nevracejte zpět! O nevychované hulváty, pro které je navíc mamon přednější, než národní hrdost, tady nikdo z nás nestojí!

Autor: Filip Fuchs | pátek 14.1.2011 18:06 | karma článku: 42,29 | přečteno: 6552x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 1534x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma: 12,77 | Přečteno: 434x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma: 27,48 | Přečteno: 1019x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Potvrzeno: 99,7 % občanů ČR věří, že v tzv. cause "Čapího hnízda" je Andrej Babiš nevinný!

Netuším jak vy, ale já osobně patřím celoživotně mezi ty, kteří dávají přednost tzv. "tvrdým datům". I proto jsem uvítal a se zájmem sdílel poslední aktuální průzkum, týkající se causy Andreje Babiše a "jeho" Čapího hnízda.

21.9.2022 v 13:13 | Karma: 27,04 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.