Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Fotbalový karneval je za námi. Hurá?!

"Hele to byl zase fočus, viď?" To jsme si mohli říkat tak možná do konce základních skupin. No jo, měsíční samba pod dohledem toho s roztaženou náručí dotančila a zejména nevrlé manželky mají zase 4 roky televizní obrazovky po večerech volné. Co by to bylo ale za světovou událost, aby některá individua "nevytrčila drápy"? Nebo spíše zuby?
  • Footballet aneb "hot topic" simulování

Stačilo několik desítek minut šampionátu a mohli se probudit největší kritici krásného sportu s kulatým míčem - hokejisti, krýglisti a zejména filozofové striktně zabývající se etikou. Fred neunesl tíhu svého pačesu, svalil se k zemi a chudák Japonec tu pentli fouknul. Já to těm sudím říkám pořád: "Nežužlejte mi ty píšťalky, protože pak pískáte plepsy. Z jeho výrazu v obličeji po odpískání se divím, že na druhý den nespáchal harakiri. Toho se samozřejmě chytl "Létající Holanďan" Arjen Robben a "vybojoval" několik důležitých branek pro "Tulipány". V boji o bronz si dokonce vyzkoušel "Supermana" a rozhodl tak vlastně o třetím místě. To samozřejmě zvedalo ze židle kdejakého Frantu v "knajpě". Já se nedivím, i pro mě je těžké s pytlem cementu s sebou udělat v zápase nějaký ten pád, jeho rychlost je zkrátka pro nás nepředstavitelná a nereálná... Nic to nemění na faktu, že se stal pravým "motorem" týmu a dle mého šilhavého oka byl nejlepším hráčem celého mistrovství...

  • Zklamání hvězd

Každý šampionát má i své příběhy a ani v Brazílii nechyběly tváře "jako kakabusy" a nějaké ty slzičky v čele s Cristianem Ronaldem, což přineslo vodu na mlýn věčným fandům Leoše Messiho, a na chvíli tak máme vyřešenu otázku, kdo že je tedy ten bohém planety. Nebyl ale sám. Takový Mario Balotelli neměl možnost předvést žádnou aroganci a následně ji odůvodním pláčem, jak to měl za mlada v životě těžké. Co mají říkat pak Španělé, těm nepřál snad ani Miloš Zeman, po základní skupině si sbalili saky paky a jakoby se po nich slehla zem. Český fanda se jen pousmál, když Drogba musel spolknout řeckou pilulku minutu od postupu do osmifinále no a anglický "ansámbl"? Gerrard jaksi předpověděl budoucnost, tak raději namazal Kannibalovi na postupový gól. Tím se dostáváme k...

  • Životem se zkrátka musíš "prokousat"

Na světě je dost fotbalistů, kteří se při zápase zkrátka nekontrolují. Každý by rád hrál za Barcelonu, ale nikdo nepřišel na tak rafinovaný plán, jako Luiz Suarez. Načal to v lize proti Chelsea a teď proti Itálii to nemohl uskutečnit líp. Chielinni se chlub tetováním na rameni jako mladá teenka na Instagramu, ale efekt to přineslo až po zápase, kdy Suarez chytil pořádný flastr. Již druhý v pořadí a Liverpoolu došla trpělivost. Najednou žádné bránění manažera Rodgerse "zuby nehty" :-). Okamžitý přestup za solidní částku do Barcy a všichni jsou spokojení. No co, každý máme nějakou úchylku. Někomu voní nové boty, někdo čichá benzin, někdo si rád kousne :-). A jinak nejsem fanoušek konspiračních teorií...

  • Profi práce studia ČT

Další pobouření způsobily sestavy v přestávkovém studiu i samotné komentáře zápasů. Takový atraktivní fotbal a Davča Kozohorský slaví gólovou nadílku suchým "A je srovnáno".  Ještě, že nás nezklamou stálice "Čapoun" a "Míra". První jmenovaný oživil nástup hráčů na hrací plochou takovým chrchlíkem utaženým krásně až z paty a "Da Vinci hlášek" opět tasil z rukávů pecky typu:

"Jermaine Jones je takový poctivec a dříč. To platí i v jeho osobním životě. Když se do něčeho dá, tak... no... má pět dětí..."

Ovšem nadstandardní výkon ve studiu předváděl kluk vopálenej Pepík Němců, který od letošního mistrovství nosí na akce dres Mexika a na budík mu hraje mexická hymna. Opravdovým "majstrštykem" bylo také povolání "boha hospodských myslitelů", Ládi Vízka. Tomu stačil úvodní zápas a raději ho vypakovali.

  • Tweetománie

O každém šustnutí se "pípalo". Přidala se možnost vlaječek do příspěvků a jelo to. Doteď měl příspěvek hodnotu jen tehdy, pokud to byla top aktuální zpráva. Od letošního mistrovství je cool nahrazovat Livesport a tweetovat každou akci a každý gól. Na to se zkrátka chytají followeři...

Největší negativní dopad to mělo na Twitter Míry Bosáka. Ten použil stroj času a začal postovat kdejakou hloupost skrze GoPro, nebo čím to fotil. Achjo, tolik followerů mohl mít...

  • Spousta branek, atraktivní fotbal

Opět tento turnaj potvrdil, že je pro fotbalistu vrcholem kariéry a kdejaký "Urukvajec" se vybičuje k top výkonu a ještě si řekne o angažmá v Evropě. To pak věhlasná Premier League vypadá jako okresní přebor a Pepík Mourinho jako Pepík Hnátek. Gólové zápasy a vzrůsty trpaslíků jen potvrzují, kde se fotbal učí od mládeže až po muže správně a kde naopak zaostává za opicemi. Míša Bílek raději vypínal televizi, když neviděl žádné výsledky jeho seminářů o fotbalu sádrových trpaslíků se zaparkovaným autobusem. Kdo by to před pár lety řekl, že bude zajímavý zápas Belgie s Alžírem? Už i na "hamburger-žrouty" se dalo dívat. Škoda, že se z toho mančafty poka**li ve vyřazovací fázi.

  • Brazílie aneb pomaličku od nebe do pekla

Jak jsem mluvil výše, fotbal jde ve většině zemí s dobou a aspoň po této stránce si můžeme s Brazílií plácnout. Duté hlavy žijí stále 20 let pozadu a knírač Scolari sní o tom, že s panákem Fredem a "opicí" Neymarem dobude svět. Nebýt darů od toho nejvyššího a tlačené kárky rozhodčích, nemuseli Kanárci utrpět takovou ostudu v semifinále a v boji o bronz. Nebylo by lepší vypadnout ve skupině a v tichosti zmizet jako Španělé? Na sambu se již dávno nehraje a jak se fotbal bez myšlenky potkal s fungující mašinou, 7:1 vypovědělo o všem. Kluci to tam zkrátka musí překopat... No a tlak že na ně byl ze všech stran? Maličký...

  • Co bylo na MS nového?

Kouzelné hodinky byla skvělá volba, avšak nedostaly příležitost rozhodnout něco důležitého. Byl by strašný problém je založit již před 4mi lety. Nesměla chybět ani kravinka. Nějaká chemička zřejmě potřebovala kšeft a tak se zavedl mizící sprej. No super, hlavně, že když Brazilci ze zdi vyběhli dříve, než se soupeř vůbec rozběhl kopat přímák, to už bylo v pořádku. Avšak na prvním místě se umístila nejvlezlejší reklama na světě. Kdekoliv slyším náznak bubnů, ze setrvačnosti vykřikuji "Nastupte!".

  • Co na MS chybělo?

Každé mistrovství, ať už evropské nebo světové, se charakterizovalo svou písní. Kde jsou ty časy Waving Flag, Waka Waka nebo pecka od Nelly Furtado. Letos to nezachránil ani chudák Pitbull, zkrátka se to nepovedlo. Dále zápasu jednoznačně chyběla Vuvuzela. Chybí mi zamyšlení během zápasu, zda-li sleduju utkání nebo kanál spolku včelařů.

Na závěr nezpochybnitelné shrnutí. Fotbal je matka sportů a bude nás spojovat navždy. Celý svět je na měsíc poblázněn jedním turnajem. Muži, ženy, děti. Každý podnik funguje podle MS. Přesto si fotbal sám dělá špatnou reklamu a odrazuje děti od tohoto nádherného sportu, díky kterému se dítě cítí součástí něčeho, učí se bojovat s porážkou i vítězstvím a je aktivní minimálně 4 dny v týdnu. Jak se ale říká, ryba smrdí od hlavy. Tento sport může velmi jednoduše umřít, když si z něj "ti nahoře" dělají to, co "potřebují". O tom stručně a jasně vypovídá tohle video:

http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/last-week-tonight-s-johnem-oliverem-fifa

Ale proč by to dělali jinak, když na ten měsíc se lidé stejně zblázní, myslí si, jak "něco nebo někoho podporují", přitom jen mažou kapsy. Dnes však mažeme někomu kapsy už jen tím, že dýcháme...

Autor: Filip Bartoš | pondělí 14.7.2014 0:20 | karma článku: 6,63 | přečteno: 444x
  • Další články autora

Filip Bartoš

Podzimní rozjímání

Opravdu je podzim jen "čas", "období", nebo nějaký abstrakt? Podzim je sice jedno ze čtyř ročních období, ale zároveň hmatatelnou věcí a výjimečnou nápovědou. Léto se líbí každému, stěží na něm někdo hledá tmavé stránky. Proto po něm přichází tajemný podzim, který se snadno může jevit jako Jeckyll and Hide. A to je správně!

17.11.2014 v 9:54 | Karma: 3,76 | Přečteno: 145x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Filip Bartoš

Jak vidí ročník 95 revoluci?

Nerad hodnotím něco, co jsem nezažil, přesto můžu porovnat situace alespoň papírově. Když trochu dáme přičichnout konspiračním teoriím, zapadá nám 89. rok celkem zajímavě do skládanky.

17.11.2014 v 0:32 | Karma: 14,45 | Přečteno: 647x | Diskuse| Společnost

Filip Bartoš

Jak jsem se naučil vstávat nejpozději v 9 hodin?

Zhruba před půl rokem byla databáze „vstávacích časů“ v mém budíku hodně široká. Našli byste tam široké rozpětí od 5:55 až po 11:30. Objevovaly se tam dokonce časy typu 16:30. Když jsem se na výběr časů podíval dnes, jakýsi vývoj byl zřejmý. Pár časů, z nichž žádný nepřekročil „magickou“ devítku. A jaké to má odůvodnění a důsledky?

23.10.2014 v 23:58 | Karma: 7,96 | Přečteno: 565x | Diskuse| Společnost

Filip Bartoš

7 nejbizarnějších a nejklasičtějších příležitostí na psaní blogu

Být blogger, to je vlastně celkem těžké. Dnes už se blogy tvoří opravdu "za pochodu" a píše je téměř kdokoliv. Sednete si vedle někoho, kdo zrovna tlačí croissant a za pár hodin čtete jeho článek jako slova celebrity. Jenže ona ta inspirace nepřichází zrovna ve chvílích, kde by se to očekávalo a už vůbec ne 10x za den...

9.10.2014 v 7:00 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Média

Filip Bartoš

Lampard srdcař a úžasní fanoušci

Modrá část Londýna mohla mít po neděli neporazitelnost a luxusní náskok na čele tabulky Premiér League. Jenže zázrak Costa (ne to poleno ze Sparty pozn. red.) nastřelil tyč a o několik chvil později rozběsnil Ropný stánek Frank Lampard.

23.9.2014 v 16:30 | Karma: 7,39 | Přečteno: 432x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

VIDEO: Jak vidí EU maturanti? Do Unie se už narodili, cení si cestování

1. května 2024  11:45

Česko ve středu slaví dvacáté výročí vstupu do Evropské unie. Redakce iDNES.cz při této...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvaceti požárů, u dalších pak zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadila proti davu plyn i vodní dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Absolvent gymnázia, aktivně hrající fotbalista, příležitostný fotograf, občas také skladatel rýmů - šprýmů a také člověk naivně hledajíc na světě spravedlnost. Na Facebooku mám veřejný profil Zde a také mám Twitter

Píšu pro

Firestarter magazín - business everyday