5 novinek, které v přicházejícím podzimu zaručeně zvednou náladu

Léto už je definitivně za námi a s ním i teplé hity. Toto léto nám příliš parných dnů nepřineslo a také žádné velké pecky. Žádné energické nakopávačky typu Žijeme Len Raz jsme se nedočkali, místo toho nás uspávaly singly s deep housovým podkladem. O tom, že v září se září se můžete přesvědčit v této mini kompilaci toho nej, co přichází do rádií a hudebních TV.

1. Calvin Harris feat. John Newman - Blame

Zřejmě nemůžeme vést diskuze o tom, kdo je momentálně jednička na žebříčích hitparád. I Need Your Love, Under Control, Summer. I na podzim si britský mág Adam Wiles připravil melodii, která se prostě chytá. O to chytřejší bylo zařazení vycházející hvězdy Johna Newmana, který se proslavil svou skladbou Love Me Again. Pokud potřebujete jistotu kvalitní hudby, máte jí zde.

2. The Chainsmokers - Kanye

Mírným ekvivalentem je americké DJ's duo The Chainsmokers. Těmto chlapíkům se povedlo rozpoutat "selfie" mánii, ustálit pojem stupidního focení sama sebe iPhonem. Stačil k tomu jediný peckový hit se stejným názvem, který vidělo téměř 100 milionů lidí. Daří se jim tvoři povedené remixy ve svém jednoduchém stylu, ale teď přichází opět originální singl z jejich dílny. Neobyčejný ironický text na účet Kanyeho Westa je doplněn chytlavým refrénem, který dokáže roztančit.

3. Xindl X - Naše Parta

Ondra Ládek je pro mě naprostý bůh satiry a štiplavého folku. Rádia a televize se mu podařilo vyplnit letním hitem V blbým věku. Já jsem prozkoumal celé jeho nové album a nemůžu jej dostat z hlavy. Pokud patříte do skupiny posluchačů, které zajímá i text, tady se rozhodně nudit nebudete. Nejen tato skladba dokumentuje jeho dokonalou myšlenku, která je geniálně proměněna ve verš.

4. Michael Brun & DubVision Ft. Tom Cane - Sun In Your Eyes

Pro milovníky progressive housu na konci srpna vyšla jako bombónek pecka v podání spolupráce Michaela Bruna a Dubvision. Pokud z tohoto tracku necítíte pozitivní energii, něco není v pořádku :-). Dubvision se pomalu, ale jistě derou na ty nejvyšší pozice a pokud mají nový release, stojí to za to. Před dvěma lety oslnili spoluprácí s Project46 a skladbou You and I a letos se pravděpodobně postarají o svůj nejlepší kousek.

5. Eluveitie - The Call Of The Mountains

Také pro příznivce tvrdé hudby se vždy najde skvost, který zaujme i nezaujatého. Helvétské špičky folk metalu vydávají nové album Origins a raritou na něm je právě tato skladba, která je nazpívána v pěti jazycích! Každý z nich má své kouzlo, každopádně hudební podklad je zkrátka kouzelný. Perličkou na všem je hlas Anny Murphy. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Filip Bartoš | středa 10.9.2014 13:15 | karma článku: 4,60 | přečteno: 292x