Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

ať se jdou do Žlebů, Hedvikova,Ronova nad Doubravou zeptat, co si lidi o Mašínech a té jejich partičce, myslí...

2 0
možnosti
PK

Tentokrát s Vámi souhlasím na 100% !!

6 0
možnosti
JS

Souhlas a díky filmu mě dostal ještě fakt, že tu nechali nemocnou matku a sestru, přesto že jim muselo být jasné, co se stane.

4 0
možnosti
PH

Naprostý souhlas

4 1
možnosti
Foto

Váš názor je mi blízký, jen si asi víc připouštím, že to mohlo být i jinak.

1 0
možnosti
TC

Takovy Jan Zizka zabil nevinnych lidi o dva rady vic a jaky je to v cechach oslavovany hrdina!

2 0
možnosti

Protože jeho dobré činy vysoce předčily ty špatné, zatímco činy Mašínů přinesly akorát pochybný film.

7 1
možnosti

Naprosto souhlasím s autorem. Vyzdvihovat nezpochybnitelné vrahy a osobní prospěcháře je hanebné...

22 1
možnosti
JH

J82i97ř15í 62H46o68l18ý

11. 3. 2024 18:47

Škoda že si nevidíte dále než na vlastní nos.

Představte si že by takových "sporných hrdinů" bylo v ČR daleko více - tisíce, desetitisíce možná statisíce.

A kdyby každý zabil jen jednoho příslušníka SNB, STB nebo milicí a k tomu jednoho dalšího komunistu - třeba i relativně nevinného - ale takové aby pohledal.

...

Výsledkem by byli desetitisíce, statisíce mrtvých ozbrojenců (SNB, STB, Milice,..) a k tomu značně prořídlé řady komunistů. Možná by pak měli i problém uspořádat zasedání ÚV KSČ v garsonce o 20 metrech.

Možná by v zemi bylo i o půl miliónu darebáků méně. A nestálo by to za to?

A pohádky je konec.

1 27
možnosti
Foto

Obávám se, že tenhle názor je vysloveně komunistický.

Kdyby vládl někdo jako Mašíni svými metodami, tak by to žádný rozdíl od komunistů nebyl. Agresivní magor jako agresivní magor. Navíc, kdyby byly tisíce Mašínů, byla by to občanská válka, která by stála statisíce životů.

26 0
možnosti
JH

J82a16n 17H61r56u39b83e29š

11. 3. 2024 18:42

Mám k Mašínům a oslavování jejich činů podobně rezervovaný postoj. Přesto musím upozornit na jeden zcela fatální přehmat, kterého jste se dopustil: Gabčík s Kubišem prošli vojenským výcvikem a pak ve Skotsku speciálním kurzem pro rozvědčíky. A byli vyzbrojeni, nemuseli si zbraně, finanční prostředky nebo vysílačku nejprve opatřit přepadem protivníka. V tomto ohledu tedy nelze Anthropoid a Mašíny vůbec srovnávat. Rozhodně je nemám v úmyslu obhajovat, ale pokud píšete, že měli udělat v protikomunistickém odboji něco srovnatelného s atentátem na Heydricha, tak by mě zajímalo, jak byste si to představoval. Měli střelit Gottwalda, Čepičku nebo Urválka skobičákem? Lukem a šípy?

4 1
možnosti
MB

M91i29l88a51n 71B93í81l25e22k

11. 3. 2024 19:39

Oni zbraně měli z války (ostatně Kašík byl zastřelen jednou z nich), celkem slušné množství výbušniny posléze ukradli z jednoho dolu...Jenže prvotním cílem pro ně bylo dostat se za hranice. Po zabití dvou esenbáků už měli připravené pláty na pobití malého náklaďáku, v němž se chtěli prostřílet ven. Proto chtěli moderní zbraně.

4 0
možnosti
VD

Lidé jako vy nikdy nepochopí, že je třeba si věci zasadit do dobových reálií. Masinove jsou jedni z mála co dokázali proti bolsevickemu teroru bojovat, a díky nim se nemusíme jenom stydět za své předky.

6 21
možnosti
Foto

Myslím, že pochopím. Ale "bojovat" proti bolševickému terorismu tak, že se stanu v podstatě přebarveným bolševickým teroristou, to fakt není ideální cesta. Navíc proti režimu vůbec nebojovali, je řešili svou osobní situaci a zdrhli.

23 1
možnosti
  • Počet článků 311
  • Celková karma 28,44
  • Průměrná čtenost 3139x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.