Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Ak sa svetlo nedostane z čiernej diery, to ešte nieje dôkaz že sa v čiernej diere prostoročas vzďaľuje nadsvetelnou rýchlosťou. Existujú vedecké experimenty, pri ktorých sa podarilo zastaviť svetlo. Ak podobné prostredie existuje aj v čiernych dierach, je celkom logické že sa tam svetlo nedokáže šíriť.

0 0
možnosti
JN

Fyzikové říkají, že gravitační vlny jsou "vlny prostoru", které nesou-unáší energii a to energii z gravitonů..., takže při strážce i před strážkou musí být ČD koule pouze z gravitonů a tím pádem v ní nejsou fotony a proto také kde nic není ani čert nebere to znamená že forony z ČD vyletět nemohou když tam nejsou...( kdo mě opraví jak to je správně ?)

0 0
možnosti
Foto

Na Zemi se nadsvětelnou rychlostí šíří lidská blbost.

4 0
možnosti

Video je vlastníkem zakázáno přehrávat na jiných stránkách. Vzhledem k tomu, že jste autor videa, můžete ho povolit.-)

.

Jinak R^

1 0
možnosti
Foto

Co to? Nechápu. To zas YouTube něco změnil. :-( Jdu na to kouknout.

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.