Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Nikto nikdy nezistí, kedy a ako vznikol vesmír.

Žiadna planéta a ani žiadna hviezda nemôžu byť iba z plynu, lebo molekuly plynu sa navzájom odpudzujú. Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávny celý vedecký model vesmíru.

Ak sa pri dnešnej technike nepodarilo vedcom vytvoriť jadrovú syntézu ktorá by vyprodukovala viacej energie ako spotrebovala, nieje najmenší dôvod veriť že u hviezd dochádza k jadrovej syntéze. Ak dochádza k uvoľneniu energie pri štiepnej reakcii, nemôže dochádzať k uvoľneniu energie aj pri syntéze. Zapojením dvoch takýchto reaktorov do série by vzniklo perpetuum mobile čo je hlúposť!

Aby sa hviezda nerozpadla, jadro hviezdy musí tvoriť hmota v tuhom skupenstve. U hviezd môže dochádzať iba k štiepnej reakcii a nie k syntéze.

0 1
možnosti
Foto

Krásná snůška nesmyslů. :-)

Nikdo nikdy něco nezjistí.. to může pronést jen někdo , kdo vůbec nezná daný obor. Pro něj je nemožné pochopit i to, co věda už dávno rutinně používá, jako třeba GPS.

Proboha jaké hvězdy z plynu? Slyšel jsi někdy o plazmatu? Viděl jsem někdy v životě oheň? To už je plazma a ne plyn.

Tak vědcům se nepodařilo vytvořit jadernou syntézu, která by vyprodukovala více energie než spotřebuje? A slyšel jsi někdy o vodíkové bombě.

Hloupost je každá věta, kterou jsi tady napsal. Proč se snažíš dělat závěry v oboru, který absolutně neznáš a nerozumíš mu? ;-D

0 0
možnosti

Jak jste přišel na ten časový interval - desítek, stovek vteřin? Nasvědčuje tomu něco?

Jinak pěkná myšlenka, co už bylo jednou hvězdou, to už asi podruhé neexploduje. Nebo ne? Mohli bychom být vlastně takový popel prvotní hvězdy, ne? Jako je možná voda popel hoření kyslíku a vodíku... To už trochu blázním, že? Nějak mě k tomu pane Fikáčku vaše úvahy ponoukají. :-) Ale hezky. :-) Zdravím. R^

0 0
možnosti
Foto

Na to přišel George Gamov už kdysi dávno. Výpočetním modelem. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.